www.somogytv.hu
Soha nem volt ilyen erős Kaposvár
2018.02.02, Péntek
Nehéz, de sikeres évet tudhat maga mögött Kaposvár – erről beszélt Szita Károly évértékelőjében. A megyeszékhely polgármestere kihangsúlyozta: az egyik legnagyobb projekt a település életében a Németh István Program, amely azt a célt szolgálja, hogy az itt élők jobban élhessenek. Az eseményen elhangzott: az elmúlt két évtizedben nem volt olyan alacsony a munkanélküliek száma Kaposváron, mint napjainkban, emellett a város adóssága nulla, növekszik Kaposvár vagyona és erősödik a helyi gazdaság is.

Szita Károly, polgármester, Kaposvár:
Álmos kisvárosból, élhető európai várossá vált Kaposvár.

Az elmúlt 30 évben példaértékű fejlődésen ment keresztül a somogyi megyeszékhely - erről beszélt Szita Károly az évértékelő rendezvényen. A polgármester úgy fogalmazott: erős város lett Kaposvár, amelyre minden itt élő büszke lehet.

Szita Károly, polgármester, Kaposvár
Kaposvár nehéz, de sikeres évet zárt. Köszönöm ezt mindazoknak, akik gondolataikkal és tetteikkel hozzátettek a közös jóhoz, köszönetet mondok minden kaposvárinak, akik kemény munkával nem csak önmaguk és családjuk boldogulásáért dolgoztak, hanem Kaposvár erősödéséért is.

A fejlesztések és a beruházások kapcsán Szita Károly kiemelte: a Németh István Program keretében újul meg a város és ezáltal az itt lakók élete.

Szita Károly, polgármester, Kaposvár:
Egy olyan programba vágtunk bele, amely életünk szinte minden területén érezteti hatását, mégpedig az Önök által meghatározott legfontosabb közös értékek mentén. Ilyen érték a munka, az otthon, a család, az egészség, a rend, a biztonság. Jelentős beruházásokat kezdtünk meg a gazdaságban, az egészségügyben. Programunk érinti a kultúrát, az oktatást, a sportot. Nagyot lépünk előre a közlekedés terén a városon belül, mint kívül. Továbbcsökkentjük energia függőségünket, igazi zöld és okos várost építünk.

Szita Károly a munkanélküliség kapcsán kiemelte: az elmúlt két évtizedben nem volt olyan alacsony a munkanélküliek száma Kaposváron, mint napjainkban.

Szita Károly, polgármester, Kaposvár:
Első és legértékesebb a munka. Ezért munkára és nem segélyre alapuló várost építünk. Célunk nem is lehet kisebb annál mind az, hogy aki akar az tudjon is munkát vállalni és nem vagyunk már ettől messze. Örömmel jelentem, ma 824 fővel többen dolgoznak, mint tavaly ilyenkor.

A kaposváriak az építkezésekre, a fejlesztésekre, a személyes és közösségi gyarapodásra koncentrálnak, ehhez pedig biztonság kell. Épp ezért a 2018-as esztendő biztonságot és békességet kell hozzon - tette hozzá Szita Károly.

(Somogy TV, Híradó)