www.somogytv.hu
Megújult a gyermekorvosi rendelő
2018.01.30, Kedd
Mintegy 30 millió forintos hazai támogatásból és közel másfél milliós önerőből megújult a balatonszabadi gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat épülete. Megvalósult az energetikai fejlesztés, az akadálymentesítés és új bútorokat is beszereztek. Az ünnepélyes átadón Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a térségben az elmúlt években több mint 500 millió forint értékben újultak meg orvosi rendelők.

Balatonszabadi mellett Siójut körzetét is ellátják a felújított rendelőben. Mintegy 870 gyermek tartozik ide. A kis betegek ma már szebb környezetben várhatják az orvosi vizsgálatot. Több mint 10 éve volt legutóbb felújítás az épületen, most egy nagy fejlesztésen esett át.

Király Kálmán, polgármester, Balatonszabadi
Az épület már olyan állapotban volt, hogy már muszáj volt fölújítani. Mind energetikai felújítás, mind esztétikai felújítást végrehajtottunk. Természetesen az akadálymentesítéssel együtt. Napelemek kerültek felszerelésre, nyílászárócserék, a teljes burkolatcserék. Gyakorlatilag minden, ami építészetileg és gépészetileg volt, az minden felújításra került.

Közel 30 milliós hazai forrásból és másfél millió forintos önerőből valósult meg az épület fejlesztése. A térségben nem ez az egyetlen ilyen beruházás, mondta Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
Az elmúlt években itt a választókörzetben orvosi rendelőkből több mint egy tucat újult meg több mint 500 millió forint értékben. És ezzel szerencsére ennek folyamatnak nincs vége. Hiszen Balatonszabadihoz hasonlóan, ahol ma adhattuk át ezt a megújult létesítményt, számos településen indult meg újabb orvosi rendelők fejlesztése vagy hazai forrásokból, mint például a balatonszabadi is, vagy Európai Uniós, Széchenyi 2020-as pályázatoknak köszönhetően.

A Településfejlesztési Operatív Program is több száz millió forintot tartogat egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére, így továbbra is van lehetőség hasonló korszerűsítésekre.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
2010 óta itt a térségünkben, akár a kórház közel 4 milliárdos fejlesztései, akár a több milliárdos járóbeteg-szakellátó fejlesztések az általam képviselt Somogy 4-es körzetben, vagy éppen a gyermekorvosi rendelők, orvosi rendelők, védőnői szolgálatoknak a megújulása egy komoly előrelépés infrastrukturális tekintetben. Én azt hiszem, hogy ez a jövő, hogy az egészségügybe pénzt fektetünk és szerencsére a magyar költségvetés elég stabil ahhoz, hogy hazai forrásokat is egyre többet tud az egészségügyre fordítani.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte: az utóbbi években folyamatosan emelkedett az ország költségvetésében az egészségügy finanszírozása, idén a már elfogadott költségvetés alapján a 2017-es év forrásainál 238 milliárd forinttal több jut az ágazat támogatására, fejlesztésekre, béremelésekre egyaránt.

(Somogy TV, Híradó)