www.somogytv.hu
Bíznak Leekensben
2017.11.03, Péntek
Erős kezű, kemény és tapasztalt szövetségi kapitányt kap a magyar labdarúgó-válogatott George Leekens személyében – így nyilatkozott a belga szakvezetőről Disztl László, a BFC Siófok korábbi vezetőedzője. Úgy fogalmazott: sokat köszönhet Leekensnek, hiszen ő indította el külföldi pályafutását. A belga szakember a napokban 2 éves szerződést írt alá a Magyar Labdarúgó Szövetséggel.

Bernd Storck a magyar futball elmúlt harminc évének legnagyobb sikerét érte el, amikor kijutott a válogatott a tavalyi franciaországi Európa-bajnokságra, ahol veretlenül jutott tovább csoportjából. Az egy éve indult világbajnoki selejtezősorozaton azonban már elmaradtak a várt eredmények. A német szakvezető közös megegyezéssel távozott posztjáról. Utódjának nevéről sok találgatás volt, a napokban azonban eldőlt: a belga George Leekens irányítja tovább a válogatottat.

Disztl László, egykori labdarúgó:
Az elnökségnek döntenie kellett, hogy ki legyen a szövetségi kapitány, két út volt: vagy egy magyar fiatalt választanak, vagy egy idősebb külföldit. Az elnökség így döntött és úgy érzem, hogy biztosan nem találtak olyan karakteres, vagy olyan magyar edzőt, akiben megbízhattak volna, viszont a másik utat választották, egy tapasztalt külföldi edzőt választottak, aki esetleg a tapasztalatával a magyar edzőknek is tud segíteni.

Így esett a Magyar Labdarúgó Szövetség választása George Leekensre, akinek Disztl László, egykori válogatott labdarúgó is sokat köszönhet.

Disztl László, egykori labdarúgó:
89-ben kerültem vele kapcsolatba, tulajdonképpen neki köszönhetem, hogy külföldre kerültem. Ő volt az az edző, aki eljött Magyarországra, megnézett és elvitt Belgiumba. Utána 2 évet együtt töltöttünk, két nagyon sikeres évet, ahol bajnokok lettünk, kupát nyertünk, Szuper Kupát nyertünk. Tehát nekem csak jó emlékeim vannak vele.

Sok a fanyalgó és az olyan ember, akik már most negatív színben tüntetik fel George Leekens munkáját - tette hozzá Disztl László, aki szerint ezzel ellentétben azonban egy erős kezű szakembert kapott a magyar labdarúgó-válogatott.

Disztl László, egykori labdarúgó:
Nagyon karakteres, nagyon tapasztalt és nagyon ambiciózus edző, aki biztos vagyok benne, hogy a magyar válogatott hasznára lesz.

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értemében ezentúl két személy tölti majd be a sportigazgatói és a szövetségi kapitány szerepét. Az egykori labdarúgó úgy véli: ez a lehető legjobb döntés volt.

Disztl László, egykori labdarúgó:
Most a Storck kiválásával, Storck menesztésével tulajdonképpen felszabadult a sportigazgatói és a szövetségi kapitányi poszt. Nagyon jó döntés volt szerintem, hogy ez külön lett választva a kettő, hiszen nem lehet az utánpótlást és a szövetségi kapitányságot is egy személyben betölteni.

A magyar labdarúgó válogatott előtt álló két barátságos mérkőzésen még Szélesi Zoltán vezeti a csapatot, addig a belga vezetőedzőnek lesz ideje megismerkedni a játékosokkal.

(Somogy TV, Híradó)