www.somogytv.hu
Vuk a Roxinházban
2017.05.15, Hétfő
Fekete István közkedvelt kisregénye, a rajzfilmváltozatból is jól ismert Vuk elevenedett meg a hétvégén a kaposvári Roxínház színpadán. A ma divatos musicalelemekkel, a történet hangulatához illő vidám dallamokkal fűszerezték a kis Vuk és Karak történetét.

Vuk, Karak, Vahúr és Nyau alakja is megelevenedik a Roxínház musicaljében. A közkedvelt gyerektörténet olyan kérdést feszeget, amely ember és állatszámára is nehéz: ez pedig a felnőtté válás folyamata. Ebben Vuknak sok-sok kaland közepette nagybátyja, a dörzsölt Karak segít. A páros mellett azonban ott van végig a szeleburdi macska is.


A Roxínház előadásában egyes karakterek nagyobb szerepet kaptak, mint a mesében. Így Nyau is többször dalra fakadt a színen.

Pintér Kata:
A regényből vagy rajzfilmből talán nem is emlékszünk rá, itt pedig a szerzők, a sok-sok férfi szerep mellett írtak egy női főszerepet is a darabba.

A főszerep mégis igazán Vuké, aki már kölyökként kiváló vadásznak bizonyul, s remek adottságai mellé még dinasztiaalapító nagyapja nevét is megörökölte.

A humor - amely az alapmű sajátja is - végig fontos szerepet kap a musicalváltozatban. A darab szerzői, Schlatovszky Csaba és Györei Zsolt, örömmel vették, hogy a Roxínház színészei is hozzátettek ehhez miközben magukra formálták a szerepüket.

Schlatovszky Csaba, író:
Ezekre a gesztus poénokra, meg néha a szövegbe is belenyúlásokat hallottunk, amiket, nyilván az aktuális előadásukra idomították a darabunkat. Én annak nem láttam az előadáson komoly lenyomatát, hogy amatőrök. Zeneileg, énekben és táncban is megállta helyét.

A Vuk generációk számára volt alapélmény. Néhol drámai, néhol vicces, de mindenképpen szórakoztató, amely nem csak a legkisebbeket bűvölte el Kaposváron.

(Somogy TV, Híradó)