www.somogytv.hu
Gazdag program a somogyi borfesztiválon
2017.05.10, Szerda
Könnyű, illatos borok, Péterfy Bori és Quimby koncert, valamint ízletes őstermelői sajtok – ezzel fogadják az érdeklődőket az első Somogyi Borfesztivál rendezői. Az esemény sajtótájékoztatóján Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a megye, Kaposvár, a Nemzeti Agrárkamara, valamint a borászok összefogásával ilyen módon népszerűsítenék az értékes nedűket. A négynapos, júniusi rendezvénynek a Megyeházán a Vígasságok Tere ad majd otthont.

Többek között a Koltai Pincészet, a Rádpusztai Szőlőbirtok és a Pócz Pincészet nedűit is megkóstolhatják az érdeklődők az első ízben megrendezésre kerülő Somogyi Borfesztiválon. A borstratégia részeként megszervezett 4 napos programról a Vármegyeházán tartottak szerda délután sajtótájékoztatót.

Gombos Sándor, megyei elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara:
A fő cél az, hogy a dél-balatoni borokat népszerűsítsük, azon kívül ez egy elég összetett program. Van egy közvetlen marketing része, aminek eleme ez is, hogy legyen egy Somogyi Borfesztivál, ezt hagyományteremtő módon próbáljuk megszervezni, reményeink szerint.

16 dél-balatoni borász kínálja majd a könnyű, illatos nedűit a Vígasságok Terén. Emellett somogyi népi iparművészek, kézművesek és őstermelők varázsolnak vásári forgatagot a Vármegyeháza udvarára.

Gombos Sándor, megyei elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara:
Sajtosokat, sonkásokat hívtunk meg elsősorban, ez illik a borhoz ugye elsősorban, de lesz itt mindenféle. Tehát alkoholmentes italokat árulnak gyerekeknek, sofőröknek, lesznek más olyan készítmények is, ami beleillik ebbe a vásári forgatagba.

De a zene is hangsúlyos szerepet kap, hiszen többek között Péterfy Bori és a Quimby szórakoztatja majd a közönséget egy-egy koncerttel. Egyúttal ekkor választják meg Somogy legjobb borát is, amely azért is egyedi esemény, mert eddig más-más település adott otthont ennek az eseménynek. A szerdai sajtótájékoztatón Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy megyeszintű összefogás eredményeként jöhet létre az első Somogyi Borfesztivál, amely példaértékű lehet Magyarországon.

Biró Norbert, elnök, Somogy Megyei Közgyűlés:
A teljes borászszakma felsorakozott ezen ügy mellett, és örömmel értesíthetem a somogyi közönséget, hogy ez visszhangra lelt, ennek az összefogásnak híre ment. Jól példázza az is, amit Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke említett, hogy már Budapestre is egy fesztiválra minket hívtak meg.

Az első Somogyi Borfesztivált a Vígasságok Terén június 8-tól 11-éig rendezik meg.

(Somogy TV, Híradó)