www.somogytv.hu
Elballagtak a vén diákok
2017.05.05, Péntek
Barátságokkal, élményekkel és tapasztalatokkal is gazdagodtak a négy év alatt. Több, mint 1000 végzős diák búcsúzott ma almamáterétől Kaposváron. A Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziumban utoljára kondult meg az iskola harangja, amely jelezte, hogy a fiatalok átléptek a nagybetűs életbe. De a gépészekre, az elektroműszerészekre és a cukrászokra is a jövő héten vár az igazi megpróbáltatás, hiszen számos vizsgán kell jól teljesíteniük.

Utoljára kondult meg a harang a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium végzőseinek. 150 fiatal vett búcsút almamáterétől. A diákok azt mondják: egész életükben meghatározó lesz az itt eltöltött 4 év.

Matucza Kevin, tanuló, Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium:
Az iskolától nagyon sok élményt kaptam, nagyon jól éreztem magam itt, főleg, hogy sok ismerőst szereztem itt, és hogy nagyon sok barátot. Úgy érzem, hogy egy összetartó csapatot kovácsoltunk össze a 4. év végére. Az érettségin meg még jobban összekovácsolódunk.

Balogh Péter, tanuló, Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium:
Sok mindent jelentett, szóval szerettem ide járni, jó suli volt.

A leendő közgazdászok és informatikusok úgy vélik, hogy ezekkel a szakmákkal biztosan el tudnak majd helyezkedni.

Evelin, tanuló, Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium:
Eleinte nem tudtam, hogy miért jelentkezzek ide, de aztán rájöttem, hogy a szakma nagyon sokat segít a továbbiakban.

Az iskola célja: hogy piacképes szakmát adjon a fiatalok kezébe - ezt már Keczeli László tagintézmény-vezető mondta.

Keczeli László, tagintézmény-vezető, Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium:
Amellett, hogy egy korszerű tudást adunk nekik, megtanítunk nekik idegennyelveket, a számítógép használatra felkészítjük őket, hiszen ez a mai világban azt hiszem, hogy elengedhetetlen.

Városszerte több, mint 1000 diák búcsúzott almamáterétől. Gépészek, elektroműszerészek, cukrászok és a honvédség leendő katonái hatalmas virágcsokrokkal ballagtak végig iskolájukon, így intve búcsút a diákéveknek. A ballagások holnap is folytatódnak megyeszerte. A megpróbáltatások azonban csak most kezdődnek, hiszen a fiataloknak a jövő héten már az érettségin és a szakmai vizsgán kell bizonyítaniuk az évek alatt megszerzett tudásukat.

(Somogy TV, Híradó)