www.somogytv.hu
Ferenc pápa békét kért a világra
2017.04.16, Vasárnap
Ferenc pápa gyalázatos tettnek nevezte húsvétvasárnapi Urbi et Orbi üzenetében az előző napi merényletet, amelyben több mint száz ember meghalt a szíriai Aleppónál. „Az Úristen segítse azokat, akik azon fáradoznak, hogy gyógyulást és vigasztalást vigyenek a szeretett és mártír Szíria civil lakosságának, egy olyan háború áldozatainak, amely szűnni nem akarón szüli a borzalmakat és a halált.” – mondta a pápa a vatikáni Szent Péter-bazilika középső erkélyéről.

A Szentatya arról beszélt: Jézus Krisztus, a Megváltó eljött, hogy megkeressen és a vállára emeljen minket. Azokat a testvéreinket is, akik a gonosz különböző formájától szenvednek.
„Ő törődik mindenkivel, akik régi vagy újfajta rabszolgaságtól szenvednek: az embertelen munka, a törvénytelen üzletek, a kizsákmányolás és a diszkrimináció, vagy súlyos függőség áldozatai. Törődik a fiatalokkal, akiket kihasználnak és azokkal is, akik saját otthonukban szenvedtek el erőszakot. Társául szegődik mindazoknak, akik arra kényszerülnek, hogy fegyveres konfliktusok, terrortámadások, éhínség vagy elnyomó rezsimek miatt elhagyják hazájukat... A feltámadt Úr vezesse azoknak a lépteit, akik az igazságosságot és a békét keresik. Adjon bátorságot a nemzetek felelőseinek, hogy megakadályozzák a konfliktusok további terjedését és a fegyverkereskedelmet!" - a pápa azért fohászkodott, hogy a Feltámadott teremtsen békét az egész Közel-Keleten.
Ferenc pápa áldást kért az európai kontinensre, és felhívta a figyelmet, hogy idén minden keresztény felekezet együtt, egy időben ünnepli a Húsvétot.