Szellemi felfrissülés a strandon
2013.08.01, Csütörtök
Szerelmes könyvek, romantikus lányregények, novellák, bűnügyi olvasmányok és szépirodalom is megtalálható a siófoki strandkönyvtár polcain. A pihenni vágyók több mint ezer kötet közül csemegézhetnek. A nyaralók így nemcsak a napozást és a fürdőzést élvezhetik, hanem szellemileg is felfrissülhetnek a Balaton-parton.

Veronika rutinos mozdulatokkal teszi vissza a könyveket a polcra. A fiatal lány hűséges olvasója a Siófoki Strandkönyvtárnak.

Horváth-Magyar Veronika:
- Hát elég bizarr a felhozatal, de lehet benne találni, egy Shakespeare-t hoztam most vissza egy másikat megtartottam. Meg egy Josef Konradot, de még mindig vetekszik, hogy melyiket válasszam.

A fiatal lány azt meséli: igazi csemegékre lehet bukkani a strandkönyvtárban.

Horváth-Magyar Veronika:
- Volt egy világháború utáni a zsidó perekkel foglalkozó könyv, azt konkrétan az egész család elolvasta.

Veronika szívesen olvasgatja az elgondolkodtató könyveket a Balaton-parton. Legújabb szerzeménye egy angol nyelven kiadott Jókai kötet.

Horváth-Magyar Veronika:
- Azért vettem le mert angolul volt, és kíváncsi voltam, hogy így is élvezhető-e a dolog. Még épp csak bele lapoztam, úgyhogy ő lesz a következő falat.

Akad olyan nyaraló, aki még csak most ismerkedik a strandkönyvtárral. István ritkán olvas, de egy kalandregényt szívesen leemelne a polcról.

Nagy István:
- Az internet világába sajnos már az olvasás elcsorbult egy kicsit, úgyhogy ez egy nagyon jó dolog, hogy itt van.

A Siófoki Városi Könyvtár épp ezért, az olvasás népszerűsítéséért alakította ki a strandkönyvtárat.

Tóth Róbertné, könyvtáros, Siófoki Városi Könyvtár:
- Vannak olyan könyvek, amelyek teljesen ide készültek, akár a bűnügyi irodalomtól kezdve a szépirodalomig. De egy könnyedebb olvasmány, amellyel kikapcsolódik, kipiheni magát. S, bele tud merülni a nyaralásba, pihenésbe.

A szerelmes novellák és bűnügyi olvasmányok mellett a szépirodalom is helyet kap a polcokon, az állományt pedig folyamatosan frissítik. Így, aki a napozás és fürdőzés mellett szellemi feltöltődésre is vágyik, az több mint 1000 könyv közül válogathat.

(Híradó)

 

Hozzászólás: