Országosan is egyedülálló a Boglári Buborék
2013.06.10, Hétfő
Somogyország kincse lett a balatonboglári Gömbkilátó. Az elismerést a megyei közgyűlés elnöke adta át a 750 millió forintos, az állam és az unió által finanszírozott turisztikai fejlesztések átadásával egybekötött ünnepségen.

Örökségünk Somogyország Kincse immáron a balatonboglári Gömbkilátó is. Az erről szóló elismerést adta át Gelencsér Attila a városnak és a kilátó üzemeltetőjének. A Balaton egyik jelképének számtó Gömbkilátó a település ipartörténeti emléke, ám a turisztikai látványosságok közül már nem a legnagyobb.

Elkészült a Boglári Buborék, az élményfürdőből, vizes játszóparkból, megújult sétányokból és sportpályákból álló komplexum. Ezek a szentendrei fiatalok örültek legjobban a strand elkészültének, akik azonnal fel is avatták a csúszdaparkot.

Gelencsér Attila, elnök, Somogy Megyei Közgyűlés:
- A balatonbogláriaknak ez egy óriási lépés, Somogynak és a Balatonnak egy a sok közül. Számos lépést megtettünk már, de számos lépés van még vissza, hogy növeljük a vonzerejét a Balatonnak.

A boglári egy olyan egyedülálló - ahogy Gelencsér Attila fogalmazott, egy unikális - létesítmény, amely a családok számára páratlan szórakozást nyújt. S ettől a térség jövedelemtermelő képességének növekedését remélik. Mészáros Miklós polgármester, a Balaton déli partjának vasúthálózat kiépítéséhez hasonlította ezt a projektet.

Mészáros Miklós, polgármester, Balatonboglár:
- Ahogy szétnézünk a városban kb egy milliárd forint értékű beruházás valósult meg. És nem tudok más támpontot használni, vagy a BB kombinát építését, körülbelül ekkora mértékű az a beruházás, ami megvalósult itt az utóbbi két évben.

A balatoni város másfél milliárdos adósságállományából 800 millió forintot vállalt át az állam. Ami nagy könnyebbséget jelent, ám a helyi képviselők közül többen kockázatosnak vélték az 50 és 85%-os támogatottságú turisztikai beruházást.

Móring József Attila, országgyűlési képviselő, Fidesz-KDNP:
- Néhány hónappal ezelőtt eldőlt, hogy Balatonboglár lesz a magyar kézilabda utánpótlás fellegvára, azt gondolom, hogy ez is egy nagyon komoly vonzerőt fog jelenteni. És akik e mellett döntöttek, jól döntöttek.

A szentendrei fiatalok tetszését igencsak elnyerte a vízi játszópark, állításuk szerint a nyáron még biztosan meglátogatják Balatonboglárt.

Csikós Dávid:
- Nagyon tutira sikerült, nagyon jól működik az új csúszda, nagyon gyors, nagyot lehet ugratni a közepén.

Hasonló elismerést várnak az új kalandpark látogatóitól is.

Csiszár Szilárd, ügyvezető, Sziszi Kft:
- A bobpálya, ami az egyik legnagyobb a beruházásban. Ugye van kötélpályánk, falmászás, íjászatunk, játszóterünk, zor pályánk, ami az országban - a bobpályánk a hetedik, a zorpályánk pedig a hatodik.

A Balaton déli partján pedig egyeduralkodók ezek. Az 500 méteres bobpályán 2 perc 40 másodperc alatt, akár negyven kilométer/órás sebességgel is végigszáguldhat az ember. De a kalandpark kötélpályáján, vagy a mászófalon, akár órákig is elidőzhet a kiránduló.

(Híradó)

 

Hozzászólás: