Sült a malac Balatonföldváron
2013.01.02, Szerda
Bulival és finom falatokkal búcsúztatta az óesztendőt Balatonföldvár. Minden korosztály megtalálhatta a kedvére való muzsikát, ahogy harapnivalóból is bőven akadt kínálat, bár diétás falat nem akadt a standoknál. Hagyományos szilveszteri étkek közül választhattak az éhes bulizók.

A nagykoncertek előtt operettel hangolódott a balatonföldvári közönség az óévbúcsúztatón. Immár harmadik alkalommal hívták együtt bulizni a helyieket.

Holovits Huba, polgármester, Balatonföldvár:
- Nem titkolt célunk az, hogy nemcsak a balatonföldváriaknak, hanem a város környékén élőknek, a megyében, a régióban élőknek, illetve az üdülőtulajdonosok, a vitorlástulajdonosok révén pedig országosan is várjuk azokat a vendégeket, akiket érdekel az ilyen rendezvény.

A zenei programok mellett gondoltak a kulináris élvezetekre is. Mivel a malac kitúrja a szerencsét babona szerint, így természetesen malac is sült. Ennek illata pedig vonzotta az éhesebbeket.

- A malac illatot érezzük, a vidéket érezzük, a tiszta levegőt érezzük, csodálatos.

Lángos, sült gesztenye is csábította a vendégeket, akik azonban ragaszkodtak a szilveszteri hagyományokhoz és természetesen a húshoz is.

Szabó Andrea, Sziva Ferenc:
- Jól néznek ki mindenképpen, jó ételek vannak, minden jó, szerintem, finomaknak tűnnek.
- Ön melyiket néztem ki?
- Hát én a csülköt, könnyű, egyszerű, kiéheztetett disznóból egy csülköt.

Balatonföldváron nem bízták a véletlenre. Mivel több malac is sült, így is tettek azért, hogy a szerencse nehogy elkerülje a települést és az itt élőket 2013-ban.

(Híradó)

Hozzászólás: