Megaprodukcióval készül Somogyvár
2012.06.15, Péntek
Meglepetések a Szent László napokon – megaprodukcióval emlékezik Somogyvár. A település nemzeti emlékhelye, a Kupavár június utolsó hétvégéjén megtelik élettel, több száz vendégre számít a település.

Móring József Attila, polgármester, Somogyvár:
- Visszatértünk a nemzeti emlékhelyre, tehát nem a faluban, hanem itt lesz a rendezvények zöme.

Június 29-én, pénteken startol a különleges programsorozat, amelyre a korábbi évek tapasztalatai alapján, tömegeket vár a település.

Móring József Attila, polgármester, Somogyvár:
- A Széchenyi kastély parkjában, Széchenyi Imre mauzóleumánál kezdődnek a rendezvények, és ebben az esztendőben vendégül látjuk mindhárom Széchenyi Imre által alapított település vezetését.

Balatonfenyvesrő, Balatonmáriáról, és Balatonföldvárról is érkeznek, hogy megkoszorúzzák Széchenyi Imre sírját - tette hozzá a polgármester. Szombaton a magyarországi lengyelek is itt tartják ünnepségüket, de Somogyvár osztrák testvérvárosából, Wartmanstetten-ből is meglátogatják a Kupavárat.

Móring József Attila, polgármester, Somogyvár:
- 3 órakor a templomban Kis Iván prépost mutat be egy szentmisét, ezt követően pedig gyalog jövünk ki az emlékhelyre, és az itt megrendezett ünnepség után közösen koszorúzzuk meg Szent László király első sírhelyét. Szombaton este, immár hagyományosan az Örökség zenekarnak lesz egy reméljük, remek koncertje.

A zenekar mellett a külföldi vendégek számára is 100 százalékban érthető táncos produkcióval is színesíti a hétvégét.

Móring József Attila, polgármester, Somogyvár:
- Egy korábban itt soha nem látott produkciót, az Experidance csapat 1001 év című megaprodukcióját láthatjuk. Azt gondolom, hogy ez is nagyon komoly érdeklődésre tarthat számot.

A polgármester szerint, ha kis létszámmal ugyan, de évről évre egyre többen kíváncsiak a Kupavárra és a Szent László Napokra is tömegek mozdulnak meg. Idén, június 29-től, július elsejéig tartanak a programok.

 

Hozzászólás: