Emberi sorsok egy anya szemével
2018.02.14, Szerda
Emberi történet egy háborús időről, ahogy ezt egy anya, egy nő átéli. Mucsi Zoltán, valamint jelenlegi és egykori kaposvári művészek előadásában vendégszerepel Kaposváron Háy János A halottember című drámája, amely tavaly megkapta a Színházi Dramaturgok Céhe által alapított legjobb hazai drámának járó díjat. A darabot február 24-én mutatják be a Csiky Gergely Színházban.

Nincs megnevezve, mikor is játszódik a történet, mikor is emlékezik vissza az asszony, az anya, aki a hátországban is megszenvedte a harcok borzalmait. Az ő szemszögéből láttatja a történetet, s a nő életét Háy János drámája.

Mészáros Sára, színész, Csiky Gergely Színház:
Én nagyon szerettem, nekem ez a szívem csücske és nem azért, mert én ott ülök és ennyit beszélek, hanem azt hiszem, hogy ez egy csodaszép előadás lett. Nem a saját helyén játszódik és ilyenkor mindig kicsit más, de bízom benne, hogy a lényeg, az így is át fog jönni.

Az Ördögkatlan, a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház közös produkcióját tavaly mutatták be, most Kaposváron is látható lesz a darab, amelyben jelenlegi és egykori Csiky-s művészek mellett színpadra lép Mucsi Zoltán is. A nézők többsége egyféle arcát ismeri, de ez az előadás is igazolja, hogy nem lehet őt beskatilyázni, mondta kollégájáról az anyát alakító színművész, Mészáros Sára.

Mészáros Sára, színész, Csiky Gergely Színház
Jócskán van neki más arca, én nagyon megszerettem őt, emberileg is és színészileg is. Nagyon mély tartalmas színész különben és nagyon alázattal és szépen vett ebben részt. A próbafolyamat alatt is rengeteget dolgozott, elsősorban forgatott , de amikor ott volt, akkor olyan szívvel és lélekkel és ötlettel és kreatívan állt hozzá. És ő egy igazán jó színész. Bizony. Nemcsak az, amit széles körben ismerni lehet róla.

Háy János A halottember című művét a Színházi Dramaturgok Céhe az év legjobb magyar drámájának választotta tavaly. Az ebből született előadást a kaposvári közönség számára is ismert Bérczes László rendezte. A darabot kétszer, február 24-én szombaton 16 és 19 órakor játsszák a megyeszékhelyen az Agórában.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: