Még idén megépül a Berek Látogatóközpont
2018.02.09, Péntek
A Balaton élővilágát és Buzsák népi hagyományait is bemutatja majd a Berek Látogatóközpont, amely Csisztapusztán épül. A 440 millió forintos beruházás interaktív élményt kínál majd az odaérkezőknek. A helyiek és Kara Lajos, Buzsák polgármestere abban bíznak: megnő a település iránt az érdeklődés és többen veszik majd igénybe az egyébként éves szinten 60 ezer vendéget fogadó fürdőt is.

Itt a Csisztafürdő területén épül meg idén a Berek Látogatóközpont, amellyel még több turistát szeretnének idecsalogatni.

Kara Lajos, polgármester, Buzsák:
Igazából be fogja mutatni a Berek élővilágát interaktív módszerekkel és természetesen Buzsák népi hagyományait. Ezáltal természetesen nagyobb látogatottságot várunk a fürdőre. Úgy gondolom, hogy egy komplexebb kiszolgálást fog kapni a fürdő ezáltal, hiszen más látogató kör is érkezni fog és azok a turisták, akik jönnek a Balaton térségébe megismerhetik a Balaton élővilágát is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 440 millió forintot nyert a település a Berek Látogatóközpont megépítésére, amely így néz ki a látványtervek alapján. Kara Lajos azt mondja: folyamatosan fejlesztik a fürdőt, így érezhetően egyre többen jönnek Csisztapusztára.

Kara Lajos, polgármester, Buzsák:
A forgalom egyre nő, 60 ezres az éves forgalma körülbelül. Ennek, ami a számunkra különösen öröm, több mint a fele magyar vendég, a másik fele külföldi. A külföldiek egyébként talán jobban ismerik a fürdő gyógyhatását, mint mi. Sokan vesznek is Buzsákon és Csisztafürdő környékén ingatlant.

A Fonyódot Csisztapusztával összekötő 5 kilométeres útszakaszt is szeretnék majd felújítani, erre is pályáznak majd. Emellett a bringásoknak is vonzóvá tennék a környéket.

Kara Lajos, polgármester, Buzsák:
Van egy beadott pályázata Fonyódnak és Buzsáknak egy kerékpárútra. Első részben Fonyódtól Csisztafürdőig, második részben Csisztafürdőtől Buzsákon, Öreglakon, Somogyváron keresztül a Krisna-völgyig, Somogyvámosig fog haladni.

A tervek szerint a kerékpárút becsatlakozik majd a Bringakörútba. A buzsákiak a kisvasút vonalának felújításában is bíznak, hiszen így akár balatonfenyvesről is jöhetnének vendégek.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: