Biztonságosabb lesz a közlekedés
2018.01.25, Csütörtök
Mintegy 2,6 milliárd forintból újulnak meg a belterületi utak Ádándon, Siójuton, Ságváron és Karádon, emellett a településeket összekötő részek is új burkolatokat kapnak. Összesen 20 kilométernyi szakaszt rekonstruálnak Somogy megye 4-es számú választókerületében 2018-ban – jelentette be Witzmann Mihály országgyűlési képviselő egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Az eseményen elhangzott: az infrastruktúra fejlesztése nem csupán a településen élők mindennapjait teszi majd könnyebbé, de a befektetők számára is vonzóbb lesz a térség.

Naponta több száz autó, motor, lovaskocsi vagy éppen kamion halad át Siójuton. Ez sem tesz jót az amúgy is 50 éves útburkolatnak. A település polgármestere azt mondja: ez a rész évtizedek óta nem lett felújítva.

Krisztin Endre, polgármester, Siójut:
Ez az út, amióta én emlékszem soha felújítva nem lett, mindig csak toldozva-foldozva lett. Akkor, amikor 12 évvel ezelőtt volt a csatorna beruházás, akkor az sem tett jót igazából neki.

Nem csupán Siójuton, hanem Ádándon és a két település közötti szakaszon is nagy szükség lenne az út felújítására.

Szatmári Kornélia, polgármester, Ádánd:
Nagyon-nagyon elhasználódott, borzalmas állapotban van és az 50 év alatt végbement némi közlekedési változás is, sokkal többen használják az utakat, sokszor kamionok is járnak rajta és darabokra van már törve.

Egy település életében az utak fejlesztése a legmeghatározóbb - tette hozzá Szatmári Kornélia, Ádánd polgármestere.

Szatmári Kornélia, polgármester, Ádánd:
Ez köt minket össze a várossal, az emberek dolgozni járnak, az ingatlanok értékét növeli, hogy ha normális úton lehet eljutni Ádándra, nem beszélve arról, hogy várnánk a vállalkozókat, az ipar betelepülését Ádándra.

Fellélegezhetnek a településen élők, hiszen 2018-ban mintegy 2,6 milliárd forintból újulnak meg a belterületi és az összekötő utak a 4-es számú választókerületben.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
Ennek az egyik legnagyobb és legfontosabb projektje ennek a 2,6 milliárd forintnak a TOP által finanszírozott 2 szakasz lesz, amely Balatonszabadi, Siójut és Ádánd között valósít meg egy útfelújítást, itt a 6403-as utat, ahol állunk. Ezt követi az ádándi belterületnek szintén az útfelújítása.

A felújítás ezen szakasza mintegy 8000 embert érint majd, akik biztonságosabb úton közlekedhetnek - tette hozzá Witzmann Mihály. De megújul a Viszt Andoccsal összekötő szakasz Karádnál is. A fejlesztések kivitelezésénél a lehető legmodernebb technikát alkalmazzák majd - erről beszélt Németh Zsolt a Magyar Közút Nonprofit Zrt megyei igazgatója.

Németh Zsolt, megyei igazgató, Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Egy méretezett burkolaterősítés fog készülni, amely során 10 éves forgalomfejlődési mutatóval számoltak a tervezők. Ez garantálja hosszabb távon az élettartamot, a keresztmetszeti kialakítás nem fog változni, ugyanezzel a szélességgel fogjuk a felújítást elvégeztetni.

A mintegy 20 kilométeres szakasz felújítását már tavasszal megkezdheti a kivitelező.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: