Évet értékeltek a somogyi képviselők
2018.01.03, Szerda
Az egyik legfontosabb eredmény, hogy 2017-ben sikerült megvédeni Magyarországot. A nemzeti konzultáció ugyanis bebizonyította, hogy a magyar emberek nem kérnek a migránsokból – erről beszéltek a Somogy Televízió által megkérdezett somogyi kormánypárti országgyűlési képviselők. A honatyák szerint további komoly előrelépés, hogy nemcsak a nagyvárosokban, hanem a kistelepüléseken is jelentősen csökkent az álláskeresők száma.

Több mint kétmillió ember mondta egybehangzóan, hogy hazánk nem akar migráns ország lenni és meg akarja őrizni keresztény kultúráját - emlékezetett Móring József Attila országgyűlési képviselő a nemrég zárult nemzeti konzultáció eredményére. A kormánypárti politikus szerint bár 2017 nem volt könnyű esztendő, mégis komoly eredményeket sikerült elérni.

Móring József Attila, országgyűlési képviselő, KDNP:
Csökken a különbség a parttól távolabbi települések és a turisztikailag frekventált terület között. Jelentősen lecsökkent a munkanélküliség. Teljesen átfordult, most már munkaerőhiány van. Nemcsak a Balaton-parton, hanem a parttól távolabbi településeken is. S, itt Marcaliban és létesül egy ipari park, ahol több száz munkahely létesül és v áros már előregondolkodva egy munkásszállás vagyis lakások apartmanok kialakításán dolgozik.


A területi operatív program fejlesztéseinek köszönhetően pedig csökken a különbség a Balaton-parti és a háttértelepülések között. A közeljövőben újabb utak épülnek majd, fejlesztik a Csisztapusztai Fürdőt és a balatonfenyvesi kisvasutat is - hangsúlyozta Móring József Attila. Javuló foglalkoztatottság, emelkedő bérek és erősödő gazdaság, Siófok és térsége országgyűlési képviselője szerint ez jellemezte leginkább 2017-et. Witzmann Mihály úgy véli: az elnyert uniós pályázatok tekintetében is kiemelkedően teljesítettek a térségben élők.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
Minden itt élőnek a munkáját dicséri, hogy csak a területfejlesztési operatív program pályázataiból 10 és fél milliárd forint kapott zöld utat, került odaítélésre. Jó néhány fejlesztés előkészítés alatt áll illetve a megvalósítása is elkezdődött. 2017-es év a fejlesztések szempontjából inkább a pályázatok elnyerésének volt az éve, míg 2018. inkább a megvalósításokról fog szólni.

De nemcsak a Balaton-parton, hanem a megyeszékhelyen és környékén is komoly eredményeket sikerült elérni, hiszen ma már nem munkanélküliségről, hanem munkaerőhiányról beszélhetünk - értékelte 2017-et Gelencsér Attila Kaposvár országgyűlési képviselője.

Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő, Fidesz:
2500-al van kevesebb munkanélküli, mint 2010-ben, Kaposváron olyan 4 százalék, lassan már az alatti a munkanélküliség. Kaposvár környékén - 25 csodálatos zselici falu tartozik hozzám - 5, 7 százalékos a munkanélküliség . S, ne feledkezzünk el arról, hogy a fizikai munkakörben dolgozók bére felcsúszott 187 ezer forintra, átlagosan. S, 310 ezer forint felett van a szellemi dolgozók bére. Vagyis az látható, hogy sokkal többen dolgoznak és többet keresnek, azok, akik dolgoznak.

A képviselők szerint a 2018-os országgyűlési választási kampány - az ellenzéki magatartás miatt - minden eddiginél személyeskedőbb és sárosabb lesz.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: