25 éve a turistákért
2017.12.21, Csütörtök
Szülinapi városnézésen vehettek részt a kaposvári Tourinform Iroda szervezésében a helybeliek szerda délután. Az iroda pontosan december 20-án nyitott meg, s ezt ünnepelték egy különleges városnéző sétával a résztvevők, akik elsőként próbálhatták ki a tour guide rendszert is. Hazánkban elsőként Kaposváron vásárolt Tourinform Iroda ilyen eszközöket, amelyek könnyebbé és élvezhetőbbé teszik az idegenvezetést.

Bocska Ágnes, vezető, Tourinform Iroda Kaposvár:
Teljesen modern, ugyanazon a frekvencián, nem kell nekem kiabálni, nem zavarnak senkit az utcai zajok, mindenki pontosan hallja.

Ezen túl ilyen tour guide eszközzel szervezik majd a városnéző túrákat Kaposváron. A Tourinform Iroda 1 hónapja szerezte be azt az 50 készüléket, amelyek segítségével sokkal egyszerűbbek és élvezhetőbbek lesznek majd a programok.

Bocska Ágnes, vezető, Tourinform Iroda Kaposvár
Egy teljesen modern, ügyfélbarát, turista barát rendszer, a Parlamenttől elkezdve, külföldön már kötelező ezekkel a rendszerekkel közlekedni, illetve városnézéseket tartani. Én úgy gondolom, hogy ezzel lépést tudunk tartani.

Hazánkban elsőként a kaposvári Tourinform Iroda használja ezt az eszközt, amelyet szerdán egy városnéző túra kapcsán ki is próbálhattak az érdeklődők.

Bocska Ágnes, vezető, Tourinform Iroda Kaposvár:
Nagyon sok szeretettel köszöntöm önöket ezen a mai városnézésen, aminek azt a címet adtuk, hogy "Ma van a szülinapom".

A szerdai városnézés nem csupán az új készülékek miatt volt egyedi, hanem azért is, mert a kaposvári Tourinform Iroda 1992. december 20-án, pontosan 25 éve nyitott meg. A belvárosi túrán közel 50-en vettek részt. Miklós Róbert és felesége Kaposváron él, de ehhez hasonló városnézésen még nem voltak.

Miklós Róbert:
Más városokban már voltunk ilyenen és kiváncsiak vagyunk, hogy Kaposváron mit mutatnak nekünk újat.

A résztvevők között azonban akadt olyan is, aki minden városnézésen részt vesz.

Gavora Zoltánné:
Mindig valami újat mutatnak, valami olyat, amit addig nem tudtam. Engem érdekel a város múltja, történelem szakos tanár voltam.

Hazánkban jelenleg közel 120 Tourinform Iroda működik, de csak Kaposváron szerveznek ingyenes városnézést a helybelieknek. Az elmúlt negyed évszázad alatt az iroda lendületes fejlődésen ment keresztül, aminek köszönhetően egyre többen veszik igénybe a szolgáltatásaikat - mondja Bocska Ágnes.

Bocska Ágnes, vezető, Tourinform Iroda Kaposvár:
Létrejött ez idő alatt egy Turisztikai Egyesület és az egyesület munkaszervezetévé vált maga a Tourinform, tehát egy szervezeti átalakuláson vett részt. Emellett nagyon fontos szerepe van az ügyfélforgalomban, ez a mai napig megmaradt. A kapcsolattartásban, az információkban egy hatalmas adatbázissal rendelkezünk elektronikus úton is, illetve a személyes kapcsolattartásban is.Minden munkatársamra ez a jellemző, hogy kiváló szakemberek és nagy tudással rendelkeznek.

A várost és a térséget is képviselik, ezért is fontos, hogy minél szélesebb szolgáltatást nyújtsanak a turisták számára - tette hozzá Bocska Ágnes.

Bocska Ágnes, vezető, Tourinform Iroda Kaposvár:
Itt futnak azok a programmal kapcsolatos információk, események, ami mindenki számára izgalmas lehet vagy érdekes lehet. A turisták egyértelműen a programok miatt, szállások miatt, rendezvények és események miatt keresnek meg.

Az elmúlt 25 évben az irodát több 10 ezren keresték fel jegyfoglalás, bérletvásárlás vagy éppen városnéző túrák kapcsán.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: