Helybe viszik az adóügyintézést
2017.12.19, Kedd
Mától már minden járásban személyesen fordulhatnak az állampolgárok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaihoz. Barcs, Csurgó és Tab mellett Fonyódon a kormányablakban is üzemel NAV-ügyfélszolgálat, így nem kell távolabbra utazni azoknak, akik adóügyeiket szeretnék intézni. A Kormányablakokban ezáltal pedig komplexebb szolgáltatást tudnak nyújtani - hangzott el a fonyódi ügyfélszolgálat átadóján.

Eddig Siófokra vagy Kaposvárra kellett utazniuk azoknak, akik Fonyódról vagy annak térségéből szerették volna adóügyeiket elintézni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal helybe hozza a szolgáltatásait. Koltainé Magyar Zsuzsanna, a NAV megyei igazgatója elmondta: az általános adójogi tájékoztatás mellett számos kérdésben tudnak segíteni az új ügyfélszolgálaton.

Koltainé Magyar Zsuzsanna, megyei igazgató, Nemzeti Adó- és Vámhivatal:
Fontos, hogy papír alapon leadandó bevallásokat, adatlapokat, beadványokat, kérelmeket átveszünk és természetesen jövedelmigazolást is tudunk kiadni helyben. Talán fontos megemlíteni azt is, hogy bankkártyával történő fizetés, tehát az adókötelezettség megfizetése is lehetséges. Csekket is tudunk itt nyújtani. Illetve nagyon fontos még a széles ügykörben érinti az adózókat, hogy egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézésre is lehetőség van.

A fonyódi mellett Barcson, Csurgón és Tabon is nyílt NAV ügyfélszolgálati pont a kormányablakokban. Ezáltal pedig megvalósult, hogy a megye minden járásában intézhetők személyesen az adóügyek.

dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, SMKH:
Mi több hónapos egyeztetés után, segítve a munkájukat, mindenben együttműködve velük, helyet biztosíttunk itt a számukra, tesszük ezt azért, hogy a somogyi, és most itt korkrétan a fonyódi járás polgárai még egy komplexebb szolgáltatást kaphassanak.

Zalán Somogyvárról utazott Fonyódra, hogy adóügyeit elintézze. Mint mondta: könnyebbség számára, hogy közelebb hozták a szolgáltatást.

Vincze Zalán:
Eddig Kaposvárra kellett bejárni. Én gyakrabban járok Fonyódra és én nekem ez nagyon pozitív hatással van, hogy itt el tudom helyben intézni.

Fontos a térség számára is, hogy könnyebben és helyben intézhetők az egyes adóügyek, mondta a térség országgyűlési képviselője.

Móring József Attila, országgyűlési képviselő, KDNP:
Ha kérdésekkel vagy problémamegoldással nem kell már a megyeszékhelyre utazni, hanem itt a járási hivatalban, a kormányablakban is el lehet intézni, akkor azt gondolom, hogy ez egy nagyon nagy könnyebbség. És az a fajta törekvés, hogy a problémamegoldást egyre közelebb vigyük az emberekhez, az egy jó gondolat, és ennek egyik megnyilvánulása is ez.

Nemcsak az itt élők számára könnyebbség a kormányablakban nyílt NAV ügyfélszolgálat, hanem a turisztikai főszezonban ideérkező vendégeknek is, akik nyaralásuk idején is intézhetik adóügyeiket a jövőben Fonyódon.

 

Hozzászólás: