Együtt várták a Mikulást
2017.12.06, Szerda
Forró teával és zsíros kenyérrel várták a Mikulást Foki-hegyen, ahol Több száz gyerek gyűlt össze. Természetesen a Télapó sem érkezett üres zsákkal, hiszen mindenki kapott édességet. Immár 10 éves hagyomány ez a siófoki városrészen, ahol Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: nincsen nagyobb öröm a szülők számára annál, mint amikor a gyermeküket mosolyogni látják. Az ilyen közös ünnepek pedig ezt segítik elő.

Csokit, cukrot és üdítőt is kaptak a gyerekek a Foki-hegyi Mikulástól. Az öreg nagy szakállú cserébe éneket, verset vagy rajzot kért. A kicsik azt is elárulták, hogy mit készítettek a Télapónak.

Szabó Dorka:
Hóembert, meg ajándékot, meg színeztem.

Közel 200 kisgyereknek szerzett örömöt a Mikulás Siófokon a Foki-hegyen. A kicsktől megtudtuk azt is, hogy miért szeretik a Télapót.

Dorogi Marcell:
Ajándékot hoz minden december hatodikán.
Neked mit hozott idén?
Csokikat meg szájvizet, meg egy olyan össze rakhatós játékot, hogy van egy épület és azt össze kell rakni.
Jó kisgyerek voltál?
Hát nem annyira.

Amíg a gyerek meglátogatták a Mikulást, addig a felnőtteket zsíros kenyérrel és forró teával várták. A szülők azt mondják: ma már ritka az ilyen program.

Bizsók Batiz Tünde:
Nagyon szeretünk ilyen családi programokon részt venni, most úgy gondoltuk, hogy rá is ér a család, pont jókor volt az időpont és kijöttünk egy kicsit a Mikulás nap alkalmából és a gyerekek is nagyon várták ezt a napot.

Immár 10 éve szervez közös időtöltést Miklós napkor a Foki-hegyi Egyesület. Egy közösségépítő rendezvényt szerettek volna létrehozni - mondja a szervezet vezetője.

Szalai István, főszervező, Foki-hegyi Egyesület:
A Foki-hegyen ez egy hiány volt és igény volt rá, hogy mindenképpen a téli időszakban, így advent idején is valahogyan a közösség ismét együtt legyen, egy kicsit együtt ünnepeljen, beszélgessen és örüljön annak, hogy a gyerekek milyen lelkesen énekelnek a Mikulásnak.

Az eseményen a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: nincsen nagyobb öröm a szülők számára annál, mint amikor a gyermeküket mosolyogni látják.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
Nem is csak mint országgyűlési képviselő, hanem sokkal inkább mint édesapa mondom azt, hogy az igazi örömöt nekünk is az jelenti, hogy ha a gyermekeket mosolyogni látjuk és ez ad feltöltődést és ez ad erőt a jövőhöz, a gyerekeknek pedig emlékezetes és tartalmas élményt jelent.

Éppen ezt segítik elő az ilyen jellegű közös programok is - tette hozzá Witzmann Mihály.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: