Rekordot dönt a kompközlekedés
2017.12.05, Kedd
Már biztos: újabb rekordot dönt idén a balatoni kompközlekedés, hiszen már novemberben elérte a Balatoni Hajózási Zrt. a tavalyi egész éves 1 milliós utasszámot. A kompok november 13. és december 31. között óránként közlekednek Tihanyrév és Szántódrév között, de a BAHART most a helyi lakossági igényekhez még inkább illeszkedő téli menetrend bevezetésének lehetőségét vizsgálja. Ezért kérdőíveken mérik fel a komppal utazók igényeit.

Folyamatosan közlekedtek a kompok a nyári főszezonban. A jó időnek köszönhetően nagy volt a forgalma a szántódi és a tihanyi révnek. Az eddigi adatok alapján a tavalyi eredményeket is túlszárnyalja idén a BAHART kompszolgáltatása.

Dónucz László, értékesítési igazgató, Balatoni Hajózási Zrt.:
Tavaly egy 14 éves rekord dőlt meg azzal, hogy egy milliónál több utas is igénybe vette a kompszolgáltatást. Ezt a számot novemberre elérte a társaságunk, úgyhogy az idei esztendőben egy újabb rekordot könyvelhetünk majd el, várhatóan 1 millió 140 ezer utast szállítunk a két partja között a Balatonnak.

Ez pedig 2 százalékos többletet jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan emelkedett a szállított gépjárművek száma is. A kerékpárok számának 7 százalékos növekedése pedig ezt a mértéket is meghaladta az idei évben.


Már megkezdődött a téli időszámítás a hajózási társaságnak, ennek megfelelően járnak a kompok is Tihany és Szántód között.

Dónucz László, értékesítési igazgató, Balatoni Hajózási Zrt.:
A téli időszakban 7 óra és 17 óra között órás indulással, egész órakor indul a szántódi oldalról a komp, míg az északi oldalról 7 óra 30 és 17 óra 30 között indulnak szintén óránként egy alkalommal, minden óra 30 perckor a kompok.

A BAHART vizsgálja a helyi lakossági igényekhez még inkább illeszkedő téli menetrend bevezetését. Ezért is kérik ki az utasok véleményét a kérdőíveken.

Dónucz László, értékesítési igazgató, Balatoni Hajózási Zrt.:
Mindösszesen 4 kérdést teszünk fel az utazóknak és a cél az, hogy megtudjuk, hogy hányan tartanának igényt vagy milyen arányban tartanának az utazók igényt arra, hogy az északi oldalról minden óra 15 perckor indítsuk a kompokat a jelenlegi menetrend helyett.

A társaság mérlegeli a beérkező válaszokat, igényeket, és akár januártól már új menetrend szerint járhatnának a kompok az északi és a déli part között.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: