Vakrandi a könyvtárban
2017.12.04, Hétfő
Vakrandival, könyvgyűjtő akcióval és beiratkozási kedvezményekkel is készül decemberben olvasóinak, valamint a leendő tagoknak a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár. Advent időszakában több programmal is hangolódnak a karácsonyra a bibliotékában.

Idén sem marad el a vakrandi a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban, ahol ismeretlenül választhatnak és kölcsönözhetnek könyvet az olvasók. Amíg ki nem bontják, mit rejt a csomagolás, addig nem is derül ki, hogy milyen olvasnivalót rejt. Aki pedig fotót is készít az így kikölcsönzött könyvről, s megosztja azt a bibliotéka instagram oldalán, nyereményjátékban is részt vehet. Ez csak egy akció a sok közül decemberben.

Horváth Péter, igazgató, Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár:
Azok az emberek, akik december 1 és 23.-a között beiratkoznak a könyvtárunkba, vagy meghosszabbítják tagságukat, és olyan ismerőst tudnak magukkal hozni, aki még nem volt könyvtártag, kedvezményt kapnak.

Egy alap olvasójegy 3300 forint, de új könyvtártagok becsábításával akár 25-40 százalékos kedvezmény is járhat - mondta Horváth Péter. Az intézmény igazgatója elmondta: egy jótékonysági akciót is hirdettek, hogy azokhoz is el tudják vinni a könyveket, akiknek nincs lehetőségük se kölcsönözni, se vásárolni.

Horváth Péter, igazgató, Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár:
Könyvgyűjtő akciót is szerveztünk, várjuk a megunt gyermekkönyveket vagy a már nem használt gyermekkönyveket, amiket szeretnénk december 22-én rászoruló gyermekeknek továbbítani. Tehát, ha valaki otthon körülnéz és olyan mesekönyvet talál, ami jó állapotban van és a gyermekei már nem használják és behozza a könyvtárba és akkor mi eljuttatjuk rászoruló gyerekeknek.

Az advent időszakában számos program is várja az olvasókat. December 6-án például érkezik a Mikulás a germek részlegre, de lesz író-olvasó találkozó, gyermek játszóház és bábszínházi előadás is.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: