Közösséget épít a program
2017.12.04, Hétfő
Kézműves sarok, alma sütés és ugráló vár – közel 200 gyereknek szerveztek egész napos programot Siófok-Kilitin. A kicsiket pedig a Mikulás is meglátogatta, aki az ajándékokról sem feledkezett meg. Az eseményen Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: fontos, hogy a települések többségén még mindig tartják a régi hagyományokat.

Verses, játékos színdarabbal mutatkoztak be a kisiskolások a siófok-kiliti Mikulás napi rendezvényen. Az egész napos programokat már 14 éve tartják meg a település részen.

Fátyol Ferenc, vezetőségi tag, Kilitiért Egyesület:
Minden évben van az, hogy a gyerekek az általános iskolások készítenek egy kis programot, a másik program mindig változik, most egy báb színházas kis műsort fognak kapni a gyerekek.

Közel 200 óvodás és kisiskolás várta izgatottan a Mikulást a sportcsarnokban. A gyerekek azt is elárulták, hogy mennyire várják a Télapót és mit szeretnénel tőle ajándékba kapni.

Avramov Kíra:
Nagyon.
Miért várod?
Mert kérek ajándékot.
Mit kérsz?
Csak csokit.

Nagy Levente:
Igen várom. Hát igazából egy kutyára vágyom, de tökmindegy.

A nagy szakállú megérkezéseig sem unatkoztak a kicsik, hiszen bábszínházzal és kézműves sarokkal kedveskedtek nekik a szervezők.

Van zsákjában minden jó, piros alma, mogyoró, jöjj el hozzánk várunk rád, kedves öreg télapó.

A gyerekek énekkel köszöntötték a Télapót, aki mindenkinek ajándékkal kedveskedett. Közel 100 család töltötte együtt a Mikulás napot Siófok-Kilitin. Az esemény Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: fontos, hogy az adventi időszakot a gyerekek a szüleikkel töltsék, ehhez pedig az ilyen közösségteremtő programok is hozzájárulnak.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
Azt hiszem, hogy a szervezőknek köszönhetően, a helyeik összefogásának köszönhetően minden garancia adott arra, hogy ez a mai program is jól sikerüljön és én azt hiszem, hogy itt a választókörzetben is büszkén mondhatom, hogy itt a körzetemben számos településen és település részen is fontosnak tartják a Mikulást, az adventi gyertyagyújtás hagyományait, eleve itt az év végi ünnepkörnek a megünneplését, annak érdekében, hogy a gyerekeknek örömet szerezhessenek.

De az ilyen jellegű események azért is fontosak, mert egyre több kisgyermek születik hazánkban - tette hozzá a politikus.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: