Mikulások a vízen
2017.12.04, Hétfő
A hideg sem riasztotta vissza a vitorlázás szerelmeseit, akik ezúttal a Mikulás Regattán merték össze rátermettségüket a Balatonlellén. A profi versenyzők mellett a hobbi vitorlázók is vízre szálltak a magyar tengeren. A program célja, hogy megmutassák: télen is érdemes a Balatonhoz ellátogatni.

Egy közös selfie a Balatonlelle feliratnál. Ezután pedig a mentőmellények felvétele és irány a Balaton. Jó hangulatban telt a II. Mikulás Regatta.

Makkos Gábor, vitorlázó:
Azért ez elsősorban a szórakozásról szól, ez egy amatőr verseny, itt nincsenek komoly tétek, azért jövünk ide, hogy jól érezzük magunkat és télen is tudjunk a vitorlázásban örömöt lelni.

A jó hangulatot a kiváló időjárás is fokozta. A kezdeti nehézségek ellenére a versenyzők napsütésben teljesíthették a távot a Balatonon.

Makkos Gábor, vitorlázó:
Ez a hőmérséklet ideális, bár egy picit több szél jobb lenne, de ebben már tökéletesen klehet vitorlázni és azért elég hűvös az idő. Ez így kellemes ebből a szempontból, gyönyörű napsütésünk van, a szélre kellett egy kicsit várnunk, ködösen indult a reggel, mert semmi igazából nem mozdult.

A Mikulás Regatta évről-évre népszerűbb - mondja a program szervezője. Tóth Balázs kiemelte: idén Opena Kategóriában is indulhattak a versenyzők.

Tóth Balázs, vezető, BL Yacht Club:
Most rekordszámú egység nevezett, 23 egységről beszélünk. Ez azt jelenti, hogy van egy One Design flottánk, 6 darab egyforma hajóval versenyezik 18 egység és a többi csapat pedig saját hajóval versenyez, úgynevezett Open Kategóriában méri össze a tudását.

Közel 100 mikulás sapkás vitorlázó küzdött meg az első helyért szombaton. A verseny pedig sokakat vonzott a partra.

Tóth Balázs, vezető, BL Yacht Club:
Mindenképpen szezonhosszabbító célunk a fő. Azt gondoljuk, hogy ez a Balaton sokkal többre hivatott, mint amit kihozunk belőle és mi azt szeretnénk, ha ez nem csak egy nyári, hanem egy 12 hónapos turisztikai desztináció lenne.

A téli vitorlás versenysorozat februárban a Farsang Regattával folytatódik.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: