Tortaárverés - rekord adomány gyűlt össze
2017.12.01, Péntek
1 millió 275 ezer forint gyűlt össze a Slendy Pékség jótékonysági tortaárverésén. A cég idén a LáriFári Alapítványt támogatja ezzel az összeggel. A szervezet egy új élményprogramot indít a pénzből a városi kórház gyermekosztályán, hogy így könnyítse meg a kis betegek hétköznapjait. Az árverésen egyébként idén minden eddiginél több cég és vállalkozó licitált a tortákra.

Röpködtek a 100 ezrek az 5. tortaárverésen. Egymás után licitáltak a kaposvári vállalkozók. A Slendy Pékség idén a LáriFári Alapítványt támogatja a befolyt összegből. A szervezet kuratóriumi elnöke azt mondja: a pénznek már meg is van a helye, hiszen januártól egy új élményprogramot indítanak a városi kórház gyermekosztályán.

Hosszú Adrienn, kuratóriumi elnök, LáriFári Alapítvány
Napi szinten önkéntes csapat segítségével, különböző kézműves, mesés bábos előadásokat szeretnénk tartani a kórházban gyógyuló és bent alvó gyermekek részére.

Így a foglalkozások segítségével a gyerekeknek könnyebb lenne a kórházban eltöltött idő. A pénzből elsősorban eszközöket vásárolnának, s egy gyerekbarát környezetet alakítanának ki a kórházban. A 100 szeletes, s egyben a legnagyobb tortáért a Szabó Fogaskerékgyártó Zrt. 280 ezer forintot ajánlott fel.

Szabó Ferenc, tulajdonos, Szabó Fogaskerékgyártó Kft
Ötödik éve veszek részt ezen az árverésen, és mindig nagyon szívesen jövök, mert mindig jó helyre kerülnek ezek a pénzek. Most ugye, rászoruló gyerekek kapják. Örülök, hogy részt tudok ilyeneken venni, és teheti a cég, hogy adományozni tud.

A 75 szeletes tortára a legmagasabb licitet, 210.000 forintot a Kométa 99 Zrt. adta.

Hollósy Tibor, beszerzési igazgató, Kométa 99 Zrt.
Ugye advent közeledtével magunkénak érezzük, hogy az arra rászorulóknak segítsünk, és ez a tortaárverés nagyon jó alkalom arra, hogy őket megsegítsük.

De más vállalkozások is hozzájárultak az eddigi legnagyobb adományhoz. A Balatincz-Illés Kft. és az Alfa Kapos Képző Központ Kft. közösen 200.000, a Videoton Elektro-plast Kft. és a Lakics Gépgyártó Kft. 100.000, az Opti-Cost Kft. 75.000, míg a Marázplast Kft. 60.000 forintot ajánlott fel egy-egy tortáért. Az árverést kettős céllal hívta életre a kaposvári pékség - ezt már Ojtó Szabolcs a cég marketingvezetője mondta.

Ojtó Szabolcs, marketing vezető, Slendy Pékség
Egyrészt tudunk tartani egy olyan év végi eseményt, amikor már mindenki egy picit, itt az advent kezdetekor, le tud ülni, meg tud nyugodni, a cégvezetők egy kicsit kötetlenül tudnak beszélgetni. Emellett pedig össze tudunk gyűjteni olyan, egyenként olyan apróbb felajánlásokat, amik összességében viszont egy komolyabb tételt jelentenek.

A jótékonysági adománygyűjtéshez egyébként még a Balaton Agrár Zrt., a Sefag Zrt., az Obert Kft. és a Rotary Club pénzzel, a Magyar Cukor Manufaktúra pedig 100 kilogrammnyi cukorral járult hozzá.

 

Hozzászólás: