Önerőből fejlesztettek
2017.12.01, Péntek
Önerőből, mintegy 11 és fél millió forintból újult meg a Hegyi utca Orciban. A 300 méternyi szakasz csupán az első állomása a felújításoknak és fejlesztéseknek – fogalmazott az ünnepélyes útátadón a település polgármestere, Vass Ferenc. Az eseményen Witzmann Mihály országgyűlési képviselő arról beszélt: egyre több pénz marad az önkormányzatoknál a feladatfinanszírozás bevezetésének köszönhetően, amellyel a települések gazdálkodni tudnak.

Teljesen új burkolatot kapott ez az utca Orciban. A település infrastruktúrája pedig folyamatosan fejlődik - mondja a település polgármestere.

Vass Ferenc, polgármester, Orci
A településünkön minden utca aszfaltozott, de vannak még azért olyanok, amelyek javításra szorulnak. Most a Hegyi utca Petőfi tér és a József Attila utca közötti szakaszát újítottuk fel, 300 méter hosszan.

10 család él a Hegyi utcában, amelyre már ráfért a felújítás. Vass Ferenc azt mondja: ez az egyik létfontosságú szakasz Orciban.

Vass Ferenc, polgármester, Orci
Mivel közel van a játszótér, közel van a futballpálya, ezen az úton meg lehet közelíteni a könyvtárat, a kultúrházat, a központot, azt hiszem, hogy ez a legfontosabb utcánk, amit felújítottunk.

A 300 méteres szakaszt a település teljesen önerőből, mintegy 11 és fél millió forintból újította fel. Az ünnepélyes átadón Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt: láthatóan több pénz marad az önkormányzatoknál, amióta a kormány átvállalta a több milliárdos adósságukat.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz
Gyakorlatilag az önkormányzatok többsége az eladósodás útjára lépett, hiteleket vettek fel, kötvényeket bocsátottak ki, és még sorolhatnánk. Ez egészen 2013-ig, egy bátor kormánydöntésig váratott magára, amikor Európában ezidáig példátlan pillanatnak lehettünk tanúi, hiszen a magyar kormány ekkor úgy döntött, hogy a közel 1400 milliárd forintos teljes önkormányzati adósságállományt leveszi az önkormányzatok válláról.

Emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy az Európai Unió nem támogatja a belterületi utak felújítását, így ezeket vagy a kormány finanszírozza pályázatok segítségével, vagy a települések önerőből fejlesztik.

 

Hozzászólás: