Somogyi TOP 100
2017.11.30, Csütörtök
Továbbra is a Flextronics Kft. vezeti a megyei cégek rangsorát, 2015-ben 510, 2016-ban pedig már 590 milliárdos nettó árbevételének köszönhetően. A második helyen maradt a siófoki Földgázszállító Zrt. mintegy 95 milliárdos bevétellel, míg a harmadik a Magyar Cukor Zrt. 40 milliárddal - derül ki a somogyi Top 100-as kiadványból, amelyet csütörtökön mutatott be a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Somogyi Hírlap.

Közel 2 milliárddal, 26 milliárdra nőtt tavaly az árbevétele a Videoton Elektro-Plast Kft-nek, ezzel megőrizte 5. helyét a somogyi vállalkozások rangsorában.

Fábián Balázs, ügyvezető igazgató, VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.:
Jó tudni, hogy a cégeink a megyei cégek között hogyan helyezkednek el a rangsorban. Nyilván ez egyfajta motiváció nekünk, hogy további üzletekkel, akár ebben a rangsorban is előrébb kerüljünk.

A somogyi TOP 100-as rangsor dobogós helyein nem történt változás. Továbbra is a Flextronics Kft. vezet, 2015-ben 510, 2016-ban pedig már 590 milliárdos nettó árbevételének köszönhetően. A második helyen maradt a siófoki Földgázszállító Zrt. mintegy 95 milliárdos bevétellel, ez viszont csökkenés a 2015-ös 107 milliárdos összeghez képest. A Magyar Cukor Zrt. viszont növelte közel 6 milliárddal bevételét, így 40 milliárddal a harmadik.

Lengyel János, főszerkesztő, Somogyi Hírlap:
Mindig van valamiféle változás, más tendenciák hatnak egy-egy iparágban, ez megjelenik a kiadványban is. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen jelennek meg, adják az adataikat, egyébként hozzáférhető adataikat. És ezzel nemcsak a megyét építik, hanem a saját imázsukat is, márkájukat is.

A kiadványt immár 10. alkalommal adta ki a Somogyi Hírlap és a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara.

Varga József, elnök, SKIK:
Ez kimondottan statisztikai adatok alapján, tehát árbevételi adatok alapján, az eredmény alapján, létszám alapján. Tehát ezek alapján, de főleg az árbevétel az, ami meghatározza azt, hogy ki melyik sorrendben foglal helyet.

A gazdaság számára fontos, hogy ne csak az országos, hanem a somogyi statisztikai adatokkal is tisztában legyenek, ezért is készül már minden évben a TOP 100-as megyei lista - hangzott el a kiadvány csütörtöki bemutatóján.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: