Jótékonysági vásár gyerekek javára
2017.11.24, Péntek
A könyvektől, a játékokon át, a kutyaruhákig minden kapható volt a pénteki siófoki jótékonysági vásárban, amelyet immár hatodik alkalommal szerveztek meg a helyi civil egyesületek. A cél minden évben, hogy egy-egy intézményt, szervezetet támogassanak a befolyt összegből. Idén a Napsugár Óvodához juttatják el az összegyűjtött adományt. Egy beteg kislánynak is segíteni kívánnak Siófokon, ahol mézeskalácsból a civilek megsütötték a fontosabb épületek kicsinyített mását, és ezeket elárverezve támogatnák a beteg gyermeket.

Folyamatosan érkeztek a nézelődők az egyesületek standjaihoz a siófoki Fő téren. A Siófoki Állatvédő Alapítványnál a menhelyes kutyák is igyekeztek reklámozni a jótékony akciót és vonzani a vásárlókat.

Hugyecz Jánosné
Nekem nagyon tetszik, én minden évben kijövök.
Mi az, amit venni szokott?
Mindig találok valamit. Most éppen egy cipőskanalat.
Meg kutyaruhát.
Igen, kutyaruhát.

Hugyecz Jánosné
A lányomnak van egy kisebb kutyája, és nem volt tervbe véve, de úgy döntöttem, hogy ez egy igen hasznos ajándék lesz a kis kutyusnak.

Közel 170 kutyával működik a siófoki menhely. Bár számukra is mindig el kél a támogatás, az adomány, most ők is segítenek a jótékonysági vásárban.

Csorba Nóra, önkéntes, Siófoki Állatvédő Alapítvány
Szeretnénk kedveskedni a kutyáknak és a gazdáknak is, úgyhogy gondoltunk a kutyusokra, pórázokat hoztunk, hámokat, de kutyajátékot is. De a gazdákra is gondoltunk, kézműves csokival például, gravírozott poharakkal.

A termékeknek nem volt ára, mindenki annyit adományozott, amennyit szeretett volna. Az idei, immár 6. jótékonysági vásárra 20 siófoki egyesület települt ki.

Orbán Katalin, elnök, Nők Együtt Egyesület
Itt nálunk minden van, a forralt bortól a süteményig, a habfürdőig, a könyvig, minden megtalálható.

Minden évben más és más intézményt, szervezetet igyekeznek segíteni a befolyt összegből.

Orbán Katalin, elnök, Nők Együtt Egyesület
Siófokon a Napsugár Óvodát fogjuk támogatni az idén. A bevételt nekik ajánlották fel a civil szervezetek. Úgyhogy reméljük, hogy estére minél több fog lenni.

Az óvoda mosdóit újítanák fel, ehhez nyújtanának segítséget a civilek a jótékonysági vásár adományaival.

A zenepavilont készítettem én.

A Kálmán Imre Kulturális Központban mutatja Krisztina a mézeskalácsból elkészült siófoki épületeket. Egyesületi társaival ő is több elemet sütött, díszített egy jó cél érdekében.

Orbán Krisztina
Van egy kislány, egy beteg kislány, és őneki gyűjtünk egy fürdetőszékre, illetve egy olyan speciális ágyra, ami neki szükséges.

A kulturális központban december 17-éig látható a mézeskalács város, azután elárverezik az épületeket, így többek között a templomokat, a víztornyot, a vasútállomást, hogy a befolyt összegből segítsék a kislány családját.

 

Hozzászólás: