81 millióból újult meg a kollégium
2017.11.17, Péntek
Új nyílászárók, hőszigetelés és napelemek – teljesen megújult a Rudnay Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola kollégiumának energetikája. A fejlesztéshez a Kaposvári Szakképzési Centrum 77 millió forint támogatást nyert, s emellett 4 millió forint önrészt is hozzátett a beruházáshoz. Az eseményen Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a magyar szakképzés fejlődését elősegítik az ilyen jellegű felújítások is.

A Rudnay Gyula Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában közel 300 fiatal tanul, s ebből mintegy 80 diák veszi igénybe a kollégiumi ellátást. Az épület felújításának ők is nagyon örülnek.

Königsberger Richard, tanuló, Rudnay Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Mielőtt kicserélték volna a nyílászárókat, akkor hidegebb volt, és mindig maxra kellett tenni a radiátorokat.

Az energetikai beruházásra már nagy szükség volt - mondja az tagintézmény vezetője.

Szentesiné Kiss Katalin, tagintézmény vezető, Rudnay Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
A nyílászárók már elég rossz állapotban voltak, műanyag nyílászárók voltak, de már szét töredeztek, nem jól zártak. Ez is teljesen megújult, mindenhova új ablakok, ajtók kerültek. A tetőre napelemek, amivel elektromos áramot szolgáltatunk. Az épület pedig hőszigetelést kapott, új színezetet kapott, teljesen megújultunk.

Ügyviteli intéző, gépész, hegesztő és elektronikai műszerész - ez csupán néhány a tabi szakgimnázium és szakközépiskola által nyújtott képzési lehetőségek közül. A település polgármestere azt mondja: a fiatalok az itt megszerzett tudást akár helyben is tudják hasznosítani.

Schmidt Jenő, polgármester, Tab
Nálunk van a megye legnagyobb cége, ahol elektromechanikusokra, elektronikusokra is szükség van, és a város körül több mint 3 ezer hektárnyi területen mezőgazdasági feladatot művelnek. Innentől a mezőgazdasági képzés is nagy szerepet tölt be, és reményeim szerint lesznek még további képzésfajták.

Az ünnepélyes épületátadón Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a magyar kormány elhivatott a szakképzési centrumok támogatása és fejlesztése iránt. A tabi szakgimnázium és szakközépiskola fejlesztéshez a Kaposvári Szakképzési Centrum a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban mintegy 77 millió forintot nyert el, s emellett 4 millió forint önrészt is hozzátett a beruházáshoz.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz
A magyar szakképzés fejlődésének a Rudnay iskola egy nagyon méltó szimbóluma lehet, hiszen ma egy 81 és fél millió forintos beruházást adhatunk át egy KEHOP-os energetikai fejlesztésnek köszönhetően, emellett önerőből további több, mint 11 millió forintos fejlesztést valósított meg zuhanyzó korszerűsítéssel, villámvédelmi rendszerrel az iskola, illetve a Kaposvári Szakképzési Centrum.

A fejlesztéseknek és a korszerűsítésnek azonban itt még nincsen vége, hiszen az iskola már elnyert egy másik pályázatot is, így a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban mintegy 277 millió forintból újul majd meg a Rudnay Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola épülete.

 

Hozzászólás: