Új konyha és étterem épült
2017.11.08, Szerda
Mintegy 330 millió forintnyi uniós forrásból és saját erőből épült új konyha és étterem a Kaposi Mór Oktató Kórházban a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programnak köszönhetően. A 2 szakaszban elkészült beruházással egy 260 négyzetméteres éttermi részt és egy 1500 négyzetméteres konyhát alakítottak ki az intézmény északi tömbjében.

Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő, Fidesz:
2010-ben gondoltuk volna-e, hogy képesek leszünk részben ezt a kórházat ilyen szinten fejleszteni és bővíteni, hogy az országban 500 milliárdot tudunk költeni további kórházak fejlesztésére? Képesek leszünk-e és lesz-e az országnak annyi ereje ahhoz, hogy még bérfejlesztésre is és eszközfejlesztésre is jusson?

Az egyik legnagyobb uniós támogatásnak, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programnak és a kórház saját hozzájárulásának köszönhetően a mai átadó után már 1500 négyzetméteren a legmodernebb eszközökkel készülnek az ételek a Kaposi Mór Oktató Kórházban. A konyhaüzem napi 2.000-2.300 adag ételt készít el. Fő tevékenységként betegellátásra napi 1.300-1.500 adagot főznek a kórház központi és 3 külső telephelyére, valamint a Nagyatádi Kórházba, további 3-400 adag pedig az alkalmazottak étkezését biztosítja. Ezen felül külsős közétkeztetési szolgáltatást is nyújt az új konyha. Napi 4-500 adagot készítenek a Kaposvári Egyetemnek, a Kiss Ferenc Református Idősek Otthonának és számos gyermekintézménynek. Kiemelt feladatuknak tekintik a diétás gyermek- és felnőtt étkeztetést is. A konyha mellett az éttermi rész is megújult, így a betegek és a dolgozók is egy sokkal modernebb környezetben étkezhetnek. Az átadón Dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója hangsúlyozta, hogy hazánk kórházai folyamatosan fejlődnek, a mintegy 500 milliárd forintnyi uniós és hazai forrásnak köszönhetően. Az eseményen dr. Moizs Mariann főigazgató arról beszélt: a fejlesztéssel a betegeket és a dolgozókat is jobb minőségben tudják majd kiszolgálni. De a régi konyha sem vész kárba, hiszen a tervek szerint ott majd egy nővérszállót alakítanak ki.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: