Az embereket is át kell programozni
2017.11.08, Szerda
Személyre szabott fejlesztéssel, komplex tudásbázissal és mentorálással segítik a vállalkozókat a nemzetközi piacra jutásban. A Neumann János Nonporfit Közhasznú Kft. Input Program célja, hogy a digitális gazdaság fejlesztését elősegítsék. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett rendezvényen a vállalkozóknak ezeket a lehetőségeket mutatták be a szakemberek.

A folyamatos fejlődés és a digitalizálódás ma már alapfeltétel a vállalkozások életben maradásához. Ebben és az az új cégek megalakulásában is segít az Input Program, amely elsősorban az Startup vállalkozások létrejöttét ösztönzi.

Kovács Márton, területi koordinátor, Input Program:
Olyan innovatív vállalkozások, amik nagy növekedési potenciállal rendelkeznek. Elsősorban külföldi piacra termelnek, a hazai piac is nagyon fontos a számukra, de a cél az, hogy a külföldi piacon is meg tudjanak jelenni, ebben tudja őket a mi programunk segíteni.

A Neumann János Nonporfit Közhasznú Kft. Input Program célja, hogy 3 éven belül a startup vállalkozások hatékonysága, jövedelemtermelő képessége, nemzetközi versenyképessége és a nemzetközi piacra jutási képessége is javuljon. A szakemberek a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarában tartott előadáson arról is beszéltek: egyre több kisvállalkozás jön létre az informatika területén. Ez a program pedig elsősorban nekik szól.

Kovács Márton, területi koordinátor, Input Program:
Akár közgazdász, akár művész, akár látványtervező, bárki, aki egy jó ötletet megtud fogalmazni, és elhivatott arra, hogy meg is valósítsa az informatika területén, őket várjuk a programunkba.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényére számos helyi és környékbeli vállalkozó és cégtulajdonos ellátogatott. Mint mondják: ma már muszáj a fejlődéssel lépést tartani, hiszen csak így tudnak megfelelő szolgáltatást vagy éppen terméket eljuttatni a felhasználóhoz.

Gerber András, ügyvezető, Videoton Elektro-Plast Kft.:
Kétféle úton lehet tovább lépni: szükséges a technikai háttér, maga a hardver, a szoftver, de az emberek fejében fontosabb inkább ezt a változtatást megértetni. Az embereket erre fel kell készíteni, ilyen szakembereket képezni vagy magukat továbbképezni.

2016-ban a Nemzetgazdasági Minisztérium és az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet szervezésében mintegy 40 hazai telephellyel rendelkező vállalkozás, kutatóintézet, szervezet és oktatási intézmény részvételével megalakult az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform. Az ipar Magyarországon is egy új technológiai korszakváltásba lépett, amelyben az internet-gazdaság alapjaiban alakítja át a gyártási és a kapcsolódó logisztikai rendszereket. Erről is beszéltek a szakemberek.

Bence-Kiss András, minőségbiztosítási mérnök, Quatalyst Kft.:
Most jutottunk oda, hogy a gépeket bekötjük az internetbe. Szóval minden, ami a gépekből kijövő adat, az feldolgozásra kerül és felhasználásra optimális esetben, és ez adja az Ipar 4.0-át, hogy minden adat egyszerre jelen van, ezeket felhasználják a gépek, akár egymás közötti kommunikációra.

A cél, hogy az adatok elérésével gyorsabban és hatékonyabban állítsanak elő termékeket.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: