Már nagy a forgalom a temetőkben
2017.10.27, Péntek
Már érződik a megnövekedett forgalom a sírkertek környékén. A kaposvári Nyugati temetőt is sokan keresték fel. Voltak, akik már virágokkal érkeztek, mások csak szeretteik sírját tették rendbe, így is készülve a halottak napjára és a Mindenszentekre. A temetői virágosoknál is egyre több az érdeklődő és a vásárló. Mohás, tobozos és élő virágos koszorúkat egyaránt kínálnak, de a legkeresettebb továbbra is a szálas krizantém. Ennek darabja 350 forintnál kezdődik.

Az ünnepek előtt még söprik és rendbe teszik szeretteik sírját a kilátogató rokonok. Vannak, akik viszont megelőzve a nagy rohamot, már most kiviszik a virágokat.

Simon Józsefné
Ide most kettőre, a nyugati, illetve keletibe is kettőre. Akkor, osztopániak vagyunk, otthon megen négyre.
Halottak napja előtt szokták egyébként bejárni a temetőket?
Igen, meg ott helyben ugye halottak napján is megyünk.

Bőséges a választék ennél a kaposvári virágosnál. Mint Horváth Veronika mondja: a hagyományos koszorúk mellett az újabb változatokat is sokan viszik. A sláger viszont továbbra is a krizantém.

Mutatják a virágokat
Krizantémok vannak, szálas élő 400 forintért a nagyfejű, fehéret, sárgát, zöldet tudunk adni. Tűszirmút, pókosat 350-400 forintért.

Általában ilyenkor az élő virágos vagy tobozos, mohás koszorúkat keresik a temetőbe látogatók.

Horváth Veronika, virágos
A Mindenszentekre igen, kimondottan az élő virág, utána cserélgetik le télre a selyemvirágokat inkább.

Pénteken már érződött a kaposvári Nyugati temetőben is a nagyobb forgalom, amely szombaton és vasárnap csak tovább növekszik majd.

Puskás Béla, ügyvezető igazgató, Somogy Temetkezési Kft.
Mindenszentek és halottak napja előtti hétvége jelentős feladatot ró a Somogy Temetkezési Kft.-re. Arra számítunk, hogy a temetőlátogatók döntő többsége szombaton és vasárnap fog érkezni Kaposvár temetőibe, amely a temető terhelése mellett jelentős terhet jelent a közlekedésre és a temetők környékén lévő parkolókra is.

A közelgő ünnepeket megelőzően karbantartást és fejlesztést is végeztek Kaposvár nagy sírkertjeiben. A Keleti temetőben a bonctermet újították fel, a Nyugati temetőben az urnafalat helyezték át.

Puskás Béla, ügyvezető igazgató, Somogy Temetkezési Kft.
9-szer 15 férőhelyes urnafalat kellett szétszedni és áthelyezni a bejárat közelébe. Az urnafülkék teljesen ki lettek cserélve, előtte pedig egy szép esztétikus járdát építettünk.

Erre muszájmegoldásként is szükség volt, mivel az urnafal megdőlt és tönkrement, s megdöntötte már a kerítést is. A Jutai út melletti kerítésszakaszt ki is cserélték halottak napja és Mindenszentek közeledtével. A temetők ezekben a napokban reggeltől estig nyitva tartanak, Kaposváron 6 és 20 óra között lehet felkeresni a sírkerteket. A nagy temetőkben, így a megyeszékhelyen a Nyugati és Keleti temetőben ügyelet is lesz.

 

Hozzászólás: