Csapatépítés kicsit másként
2017.10.12, Csütörtök
Csapatépítő, játékos programon, „utolsó leheletig tartó” paintballcsatában vettek részt a Siófoki Kézilabda Club játékosai. A nem hagyományos tréning nemcsak felhőtlen kikapcsolódást biztosított, hanem egyben a csapatszellemet is erősítette. Erre pedig nagy szüksége volt az együttesnek, hiszen az Érdtől elszenvedett 10 gólos vereség nagyon megviselte a kézilabdás lányokat.

Lőttek, futottak és zászlót is szereztek a Siófoki Kézilabda Club játékosai. Zamárdiban a paintball pályán erősítették a csapatszellemet a sportolók. Valaki taktikázott, valaki anélkül játszott.

Pastrovics Melinda, kapus, Siófoki KC:
Sanszunk sem volt ezzel a csapattal még. Mi a taktikát nem állítottuk össze, de majd most megpróbáljuk a következő körre. Sajnos nagyon nagy az ellenszél, próbálunk előre haladni, de most még nem az igazi.

A paintball pályán is meglátszott, hogy kik a vezéregyéniségek, akár csak a csarnokban. De a nemzetiségi sajátosságok is megmutatkoztak.

Pastrovics Melinda, kapus, Siófoki KC:
Odáig nem jutottunk el, hogy a francia stílus, de szerintem a francia virtus hasonló a magyarhoz. Inkább védekezik, próbál, de szerintem a szerbek csatája az igazi, ők mennek előre jobban, ezt ők értik.

Megviselte a csapatot az Érd elleni 10 gólos vereség. Emellett a játékosok azt is sajnálják, hogy a múlt hétvégén hazai pályán kaptak ki.

Pastrovics Melinda, kapus, Siófoki KC:
Én azt hiszem, hogy senki sem ezt várta. Mindenki motiváltan ment bele a meccsbe, és reménykedett abban, hogy ez jó lesz. De hát a csapatépítés elején vagyunk, ennek a csapatnak idő kell.

Több új, fiatal játékossal vágott neki a szezonnak a Siófoki Kézilabda Club. A csapatnak pedig még össze kell szoknia, ezért is fontosak az ilyen építő jellegű megmozdulások - mondja a vezető edző.

Lars Rasmussen, vezető edző, Siófoki KC:
A vereség után most minél több időt kell együtt töltenünk, hogy egy hullámhosszon legyünk. A lányokat megviselte a vereség, hiszen mindenki a legjobb képessége szerint lépett a pályára. Ez a mai csapatépítés is abban segít, hogy összeszokjunk. Egyébként a hangulat jó és a lányok oldottak.

A játékosok így jobban megismerhetik egymást, és ez a pályán csak előnyükre válhat a bajnokságban - tette hozzá Lars Rasmussen.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: