Megújulhatnak a vidéki szálláshelyek
2017.10.09, Hétfő
Energetikai korszerűsítésre, épületbővítésre, de akár wellness részleg kialakítására is pályázhatnak a vidéki szállásadók a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban. Minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési akciójában 30 ezer szoba újulhat meg és ötezer munkahely létesülhet. A pályázók akár a beruházás értékének a 70 százalékát is megkaphatják vissza nem térítendő támogatásként.

Járfás Rózsa, ügyvezető, Tenisz Club Panzió:
Ide gondoltam ezt a wellness részleget vagy kondi termet, egy ilyen körbe üveg, pergola szerű, fűthető jakuzzi kádas, szaunás helyet biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy örömére szolgálna a vendégeknek.

Egy wellness részleget is hozzáépítene a már meglévő panzióhoz Járfás Rózsa. Mint mondja: változatos a vendégkör, de a tapasztalatok szerint sokan igénybe vennék a plusz szolgáltatást a pihenés alatt.

Járfás Rózsa, ügyvezető, Tenisz Club Panzió:
Kisebb részben turisták, inkább üzletemberek, átutazók, olyanok, akik 1-2 éjszakára jönnek a városba vagy a város által szervezett kulturális programokra, rendezvényekre jönnek.

De szükség lenne felújításra és modernizálásra is ebben a kaposvári panzióban. Ehhez nyújt majd segítséget a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program, amely minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja. Ennek keretében több mint 30 ezer szoba újulhat meg, ötezer új munkahely jöhet létre hazánkban. Az akár 70 százalékos vissza nem térítendő támogatást biztosító pályázat nagy lehetőség a vállalkozóknak.

Járfás Rózsa, ügyvezető, Tenisz Club Panzió:
Nagyon nagy szükség lenne a fűtés és egyéb energia hordozók korszerűsítésére, az egyik ez lenne, amit megcsinálnánk, de olyan sok minden jár a fejemben, hogy mit csinálnék.

A program egyik legfontosabb célja, hogy a vidéki szálláshelyek megújuljanak.

Járfás Rózsa, ügyvezető, Tenisz Club Panzió:
Nagyon nagy segítség, nagyon vártuk már, hogy legyen egy ilyen lehetőség, ahol segítséget kapunk, ahhoz, hogy felújítsunk, cseréljünk, korszerűsítsünk.

A vidéki szállodákat és panziókat érintő fejlesztési csomagjának célja, hogy Magyarország Közép-Európa turisztikai központja legyen. Az első felhívások már elérhetők, a programok megvalósítása pedig akár a hetekben megkezdődhetnek.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: