Migránsok után kutatnak
2017.10.09, Hétfő
Országszerte ellenőrzik a kamionokat és a buszokat is a rendőrség munkatársai. Elsősorban a vezetési és a pihenőidővel, valamint a veszélyes anyagok szállításával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják a következő napokban. Emellett a hazánkba érkező illegális bevándorlókra is szeretnének a hatóságok lecsapni, hiszen sokan a nagy tehergépjárművek rakterében meghúzódva próbálnak bejutni az országba.

Oláh Zsolt, kamionsofőr:
Lehet, hogy próbálkoztak, de nem vettem észre.
Esetleg a kollégáktól hallottál e hasonlót?
Nem, nem jellemző. AZ út mellett láttunk már sétálgatni, parkolókban pihentek, vagy csináltak valamit, de úgy nem.

Ez a férfi azonban már nem ilyen szerencsés. Több alkalommal is menekülnie kellett a migránsok elől, akik a kamionra feljutva akartak átjutni határon. A franciaországi Callais-ban több illegális bevándorló is megrongálta a kamiont.

Ordas László, kamionsofőr:
Felmásztak, kivágták a ponyvát, még menet közben is veszélyben vagyunk, mert ha olyan van, hogy körforgalomhoz közeledünk, akkor rohannak utánunk és másznak fel.

Gyakran meg sem tudnak állni egy-egy pihenőhelyen - tette hozzá ez a kamionos.

Ordas László, kamionsofőr:
Nem is állunk meg, tankolni sem tudunk, mert ott a veszély. Az ellenőrzésen kiszedik őket, de kivágja a ponyvámat és akkor nekem az hátrány, mert elkések a fuvarból meg ez gond.

A teherautókat és az autóbuszokat az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata azaz a TISPOL európai szintű ellenőrzése keretében vizsgálják ezen a héten.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: