Liszttel segítik a somogyi gyermekintézményeket
2017.10.06, Péntek
Komoly segítséget jelent a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 6 somogyi intézménye számára a Magyarok Kenyere Programnak köszönhetően kapott lisztadomány. Az intézmények egyenként 1165 kilogrammnyi lisztet kapnak, amelyekből friss pékárú és tészták készülnek majd. Idén rekordszámú, mintegy 12 tonna búzát adott össze 150 somogyi gazda a rászorulóknak.

Móring József Attila, országgyűlési képviselő, KDNP:
Azok a gazdák, akik most már évről- évre felajánlják a két kezük munkájának gyümölcsét, érzik ezt. Sokan voltak közülük, akik külön kérték, hogy inkognitóban maradhassanak.

Több, mint 150 somogyi gazda ajánlott fel idén búza adományt a Magyarok Kenyere Programban. A megyében több, mint 3000 rászorulóhoz jut el az így összegyűlt liszt adomány. A II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthonban 200 gyerek mindennapjaihoz járul hozzá az adomány.


Szövényi Balázs, igazgató, SM-i II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon:
Ez nagyon jelentős mértékű adomány. Segíti az intézmény működését ténylegesen, nem pusztán szimbolikusan, hanem valóban olyan forrásokat szabadít fel, pénzügyi forrásokat, amelyeket eddig nem alkalmazható szakmai folyamatokra tudunk fordítani, ami elősegíti ezeknek a gyermekeknek, fiataloknak vagy a szociális intézményben élőknek a minőségi életét.

Somogyban 6 gyermekvédelmi és szociális intézményhez, egyenként 1165 kilogrammnyi lisztet juttatnak el. A Magyarok Kenyere Program 2011-ben indult, amelyhez idén minden eddiginél több gazda csatlakozott, de a búza adomány is rekordot döntött.

Gombos Sándor, megyei elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara:
Egyre több emberben ébred fel az az érzés, az a szándék, hogy adjak. Egyre több gazda adakozik és terven felül idén 12 tonna lett. Még az is megsokszorozta, hogy találtunk egy olyan malmot, amelyik a másfélszeresét adta vissza, mint amennyi járt volna.

A somogyvári sajtótájékoztatón Neszményi Zsolt kormánymegbízott arról beszélt: a sikeres adománygyűjtés egy igazi összefogás eredménye. Ez pedig a somogyi gazdaságot is fellendíti.

dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, SMKH:
Somogy megye, mint agrármegye valamennyi gazdálkodójának az az érdeke, hogy az agrár szakigazgatás úgy működjön, hogy az ne hátráltassa, hanem elősegítse a gazdák munkáját, elősegítve a versenyképességét ezzel a somogyi gazdaságnak. Együtt működünk a parlamenti képviselőkkel és az agrárkamarával is.

Országosan egyébként mintegy 600 tonna búza gyűlt össze, amely 84 ezer rászoruló gyerekhez jut el.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: