A digitális oktatásé a jövő
2017.10.06, Péntek
A felnövekvő generáció versenyképessége, munkaerő piaci esélyei, és fejlődése szempontjából is nagyon fontos az oktatási rendszer digitalizálása. A Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium tehetségpontja által szervezet konferenciája célja, hogy a pedagógusok megismerjék azokat a trendeket, amelyek a jövő oktatását meghatározzák.

Nagy lemaradásba kerülnek azok, akik nem alkalmazzák az infokommunikációs eszközöket az oktatásban. Épp ezért a pedagógusnak is szakmai megújulásra van szükségük Hujber Tamásné a Klebelsberg Kollégium tehetségpontjának szakmai vezetője.

Hujber Tamásné, szakmai vezető, Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium:
Akár az általános iskolás, akár a középiskolás korosztályt nézzük, egy olyan digitális nemzedéket tanítunk napról-napra, akik beleszülettek ebbe a világba. Felzárkózni nem nekik kell, hanem nekünk. Ezért minden olyan módszertani segítséget, akár előadást, akár konkrét gyakorlati tapasztalatot nyújtó műhely munkát, szívesen veszünk, ami a saját kompetenciáinkat is fejleszti.

Az előadók célja, hogy olyan ismeretek adjanak át, amelyek segítségével a pedagógusok reflektálni tudnak a 21. század kihívásaira.

Fegyverneki Gergő, Oktató, Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen:
Azt akarom bemutatni a kollégáknak, hogyan tudunk úgy project szemlélettel tanítani , hogy valóban az életre készítsük fel a gyerekeket és motiváló, örömszerző folyamat legyen a tanulás, s közbe érezzék, hogy valóban olyan készségeket kapnak,általános és középiskolákban,ami majd később az egyetemen,majd a munkaerőpiacon is hasznukra válhat.

A konferencián a szakemberek azt hangsúlyozták: a pedagógusoknak is lépést is kell tartaniuk a világban zajló fejlődéssel, hiszen csak így tudnak naprakész tudást átadni a következő generációnak.

Fehér Péter, Tudományos Főmunkatárs, Pannon Egyetem:
Talán az egyik legfontosabb, az infokommunikációs eszközök alkalmazása, az oktatási szituációkban. Ezekből a legfrissebb talán a mobiltelefonok, kódolás, a különböző robotok használata,amikkel a való ismerkedés már egész kisgyermekkorban elkezdhető és eredményesen művelhető.

Az infokommunikációs eszközök, olyan lehetőséget jelentenek a pedagógusok kezében, amellyel a tananyagot érthetőbben és élvezetesebben tudják átadni a diákoknak. Ezzel pedig minden tanárnak élnie kell - hangzott el a kaposvári konferencián.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: