Élménnyé tették a futást
2017.10.02, Hétfő
650-en futottak az első Balaton-parti Futónapon. A legkisebbek 3 és fél, a bátrabbak 10 és fél, míg a legrátermettebbek a 21 kilométeres távon indulhattak. A verseny különlegessége, hogy végig a tó mellett rótták a kilométereket, így az őszi Balatont is megcsodálhatták a versenyzők. A megmérettetés célja a sportolás népszerűsítése mellett az is, hogy a főszezonon kívül is látogatókat csábítson a Balatonhoz.

Közös bemelegítéssel készültek fel a résztvevők a futásra. Először a legkisebbek mérettek meg, méghozzá 3 és fél kilométeres távon. Volt, aki egyedül futott, míg más számára igazi családi program volt ez a nap.

Hekl Áron:
Azért, mert csak úgy szeretek sportolni.

Mit sportolsz?
Focit.

Erre a versenyre miért jelentkeztél?
Azért, mert már nagyon régen voltam versenyen.

650-en indultak az első ízben megrendezett Balaton-parti Futónapon. A programon sok fiatal is részt vett. Barna, nem csupán futni szeret, hanem rendszeresen teniszezik is. Mint mondja: a mozgás segít kiszakadni a hétköznapokból.

Csöröncsics Barnabás:
Gondolom ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy egy kicsit felmozgassam magam, főleg az iskolai stressz miatt, illetve az egész napos fáradalmakat így le tudom vezetni.

Az indulók között sok sportember volt, azonban akadt olyan is, aki először vett részt versenyen.

Németh Csaba:
Az utóbbi 1-2 évben közelebb áll régebben sokkal lustább voltam, de mostanában már örömet is okoz, nem csak kényszer.

Miért döntöttél úgy, hogy nekiállsz?
Kihívás, aztán egészségesebb.

Az első Balaton-parti Futónap egyik legfontosabb célja, hogy közös mozgásra hívja a résztvevőket. Emellett az őszi Balatont is szerették volna megmutatni a tóhoz érkezőknek, ezért az útvonalat közvetlenül a Balaton mellett alakították ki.

Benedek Márk, alelnök, Balaton Futó és Szabadidő Egyesület:
Sok célja van, én nagyon szeretek futni, de ezzel itt a faluban többen vagyunk. Szerettük volna megmutatni ezt a gyönyörű környezetet, ami itt van. Más versenyeken is jártunk és úgy gondoltuk, hogy mi is tudunk egy ilyet rendezni és úgy látszik, hogy nagy sikere van, mert tényleg 650 ember az magáért beszél.

A résztvevők mindegyikét egy-egy ilyen, a Balatont ábrázoló medállal jutalmaztak.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: