Kerékpárral a Balatonig
2017.09.27, Szerda
A közeljövőben épül meg az a kerékpárút, amely Mesztegnyőt és Balatonmáriafürdőt köti majd össze - erről számolt be mai sajtótájékoztatóján Móring József Attila a Somogy Megyei Fejlesztésekért felelős miniszteri biztos. A Területi és Településfejlesztési Operatív Programban, mintegy 500 millió forintból gazdálkodhat az a 7 település, amelyen áthalad a kerékpár út. A fejlesztéssel a turizmust szeretnék fellendíteni, emellett pedig felhívni a figyelmet a Mesztegnyői Kisvasútra, hiszen így akár majd biciklivel is megközelíthető lesz a somogyi attrakció.

Óriási lehetőség a település lakóinak és az ideérkező turistáknak is-így vélekedett Mesztegnyő polgármestere a hamarosan megépülő kerékpárútról, amely egészen a Balatonig vezet majd.

Nagy László Péter, polgármester, Mesztegnyő:
A Balatont körbe biciklizők, akik elég szép számmal vannak minden évben tavasztól őszig keresik és kutatják a különböző turisztikai attrakciókat. Azoknak a településeknek a sajátosságait, amiért lejönnének erre és egy kerékpárosnak nem távolság a Balatontól eljönni Mesztegnyőig.

A kerékpár útnak köszönhetően még több turista ismerheti majd meg Somogy megyei értékeit. A 7 települést érintő szakasz egyik végpontja itt, Mesztegnyőn lesz, a másik pedig Balatonmáriafürdőn.

Móring József Attila, felelős miniszteri biztos, Somogy Megyei Fejlesztések:
Ez egy óriási dolog, hiszen az érintett települések lakói, ha a munkába akarnak menni, akkor sokkal biztonságosabban tehetik meg bringával. De legalább ennyire fontos, hogy a Balatont Magyarország legkiemeltebb turisztikai attrakcióját egy másik eseménnyel kötünk össze, egy másik lehetőséggel kötünk össze, ez pedig a Mesztegnyői Kisvasút.

A mai sajtótájékoztatón Móring József Attila kiemelte: fontos, hogy minél többen ismerkedjenek meg Somogy megye értékeivel, így többek között a Mesztegnyői Kisvasúttal. A mintegy 500 millió forintos beruházás, amelyet a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban nyertek el a települések is éppen ezt segíti. De ez a MÁV épület is megújul a jövőben, egy igazi biciklis paradicsomot alakítanak itt ki.

Móring József Attila, felelős miniszteri biztos, Somogy Megyei Fejlesztések:
Egy mai megállapodás eredményeként a korábbi MÁV épületből az önkormányzat megállapodása értelmében egy kerékpáros pont lesz, ahol zuhanyozni, pihenni, átöltözni lehet majd. Ez egy valódi végpontja is lesz ennek a kerékpárútnak.

A kerékpárút várhatóan 2019 tavaszára készül el, így 2 éven belül már birtokba is vehetik a bringások.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: