1.5 milliárd a Balaton fővárosának
2017.09.22, Péntek
1.3 milliárd forint. Ennyit nyert el már Siófok csak a TOP-os forrásokból, és még további 200 millió forint támogatást kaphat a Zöld Város projekt megvalósítására. A polgármester mégis kevesli ezt a pénzt, facebook-bejegyzésekkel ostorozza a helyi fideszes képviselőket és az 1.5 milliárdért lobbizó Witzmann Mihály országgyűlési képviselőt. Hamvas Péter alpolgármester azt mondja, Lengyel Róbert jobban tenné, ha statisztikák és összeesküvés-elméletek gyártása helyett inkább végre, három év után elkezdene a város érdekeiért dolgozni, és maga is tenne azért, hogy több pályázatot nyerjen a Balaton fővárosa.

Még mindig tart a vita Siófok fejlesztéseivel kapcsolatban. A település polgármestere, Lengyel Róbert nehezményezi, amiért csak 1,3 milliárd forint érkezett a városba a Terület- és Településfejlesztési Programban. Siófok alpolgármestere, Hamvas Péter azonban Híradónknak úgy fogalmazott: Lengyel Róbert folyamatosan hárít és a közösségi oldalon közzé tett posztjaival a legtöbb esetben negatív közhangulatot gerjeszt csupán. Mintha abban lenne érdekelt, hogy minél kevesebbet fejlődjön a város, és ezt a fideszes testület és a kormány nyakába lehessen varrni. De a számadatok és az elnyert pályázatok ennek ellenkezőjéről tanúskodnak.

Hamvas Péter, alpolgármester, Siófok:
Legelső alkalommal 2015-ben pályáztunk a település operatív programjaira, ezek között a Baross Gábor Szakközépiskola energetikai korszerűsítésére, az ipari park projektre, rendelőintézet felújítására, a csapadékvíz elvezetésére, a zöld város projektre és egy úgynevezett helyi foglalkoztatási paktumra.

De egy sportpálya is épülhet a településen, hiszen a már elnyert 600 millió forint mellett újabb 500 millió forinthoz jutott Siófok, amelyben Witzmann Mihály országgyűlési képviselőnek nagy szerepe volt. Arról azonban, hogy Lengyel Róbert bármilyen pluszt tett volna ezekhez, Hamvas Péternek nincsen róla tudomása. Sőt, a jobbikos alpolgármester, Potocskáné Kőrösi Anita intézkedése alatt, aki egyben a pályázatokért felel, az uszoda projekt sem valósult meg.

Hamvas Péter, alpolgármester, Siófok:
Alapvetően a képviselő-testület döntötte el, hogy melyik pályázatokat fogjuk beadni, a képviselő-testület döntötte el azt, hogy min veszünk részt. Nyilván a pályázati kiírásnak megfelelően igyekeztünk összeállítani az anyagot. Azt hiszem, hogy valamennyi pályázatban egyhangú szavazás történt, a teljes képviselő-testület mellbedobással támogatta a projektet, ezeken felül nem tudom, hogy ő személy szerint mit tett még hozzá.

Az alpolgármester úgy látja, hogy a Lengyel Róbert vezette hivatal roppant kényelmes, sőt,
rendkívül lassú. Keveset kezdeményez, a polgármester sokkal több energiát fordít arra a kommunikációra, hogy őt, mint „függetlent" elnyomja a Fidesz, mint arra, hogy pályázatokat nyerjen, pénzt szerezzen a városnak.

Hamvas Péter, alpolgármester, Siófok:
Alapvetően egy városvezetőnek az a feladata, hogy ne háttal üljön a ló hátán, hanem menedzselje a várost a polgármesteri esküjéhez híven. Tegyen meg mindent a közösségért, függetlenül attól, hogy jobbosok, balosok vagy akár középső oldalon állnak. Az egyik legfontosabb feladata a polgármesternek, hogy a város érdekében mindent elkövessen, élhetőbb körülményeket szorgalmazzon a fejlesztésekkel.

Hosszú ideje téma a városban a déli elkerülő út kérdése is, amely a Fő tér beruházás következtében került előtérbe, amelyre az akkori városvezetésnek 2013-ban konkrét tervei és megoldása is volt. 2014-től azonban az önkormányzatnál ezzel a kérdéssel előterjesztés szinten nem foglalkozott senki.

Hamvas Péter, alpolgármester, Siófok:
Főállású alpolgármester asszony, aki annak idején az alpolgármester-választás során a választás paktuma volt a polgármester részéről, tavasz óta úgy a Jobbik helyi szervezetének a tagja, illetve néhány nappal ezt követően az elnöke lett. A polgármester úr, mint tudjuk múlt év tavasza óta a Jobbik etikai csoportjának a tagja, ezt követően létrehoztak egy 18, többnyire jobbikos polgármesterből álló egyesületet, amelynek az elnöke lett.

Hamvas Péter hozzátette: a polgármester feladata, hogy legyen tekintettel a lakosság más irányú politikai meggyőződésére, hisz ő nemcsak a jobbikos érzelmű és elkötelezettségű lakosság vezetőjének esküdött fel. Természetesen felajánlottuk Lengyel Róbertnek is, hogy mondja el véleményét a siófoki fejlesztésekkel kapcsolatban, ő azonban nem kívánta megosztani ezt a Somogy TV nézőivel.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólások:
Cateye - 2017.09.25. 17:24:43
A választásokon majd eldől, ki dolgozott a városért, és ki pártérdekekért.
Hozzászólás: