Program kell a turistáknak
2017.09.20, Szerda
Akár már kora tavasszal is érdemes lesz a Balatonhoz utazni. A Nagyon Balaton keretében ugyanis már május előtt színes programokkal várják a turistákat. Lobenwein Norbert, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. projektvezetője Híradónknak elmondta: idén 30 programot kínálta az érdeklődőknek a Balatonnál, a cél pedig az, hogy késő őszig koncertekkel és kulturális rendezvényekkel csábítsák az embereket a tóhoz.

Több, mint 10 ezren futották körbe még májusban a magyar tengert a 11. Ultrabalaton keretében. Az egész országból, sőt a határokon túlról is érkeztek a megmérettetésre.

Zelcsényi Miklós, versenyigazgató, Ultrabalaton:
Idén rekord nevezői létszámmal vágtak neki a körnek, több, mint 1000 csapat és 200 egyéni nevező indult neki, 10 ezer fő vett részt az idei Ultrabalatonon. Nagyon nehéz körülmények voltak, mivel napközben az északi parton napsütés és szél, a déli oldalon pedig óriási eső, záporok és viharos szél nehezítette a nevezők dolgát.


A nyár közepén a zenéé volt a főszerep a Balatonnál. Húsz színpadon több mint háromszáz előadó lépett fel a 10. Balaton Soundon. A világ minden tájáról érkeztek bulizni vágyók Zamárdiba.

Trayan Lavin, Írország:
Most vagyunk itt először, buli, a kapcsolatok, szórakozás, kikapcsolódás, jól érezzük magunkat, csajok és természetesen az italok.

Augusztusban pedig a Strand Fesztivál zárta a nyarat a Balatonnál. Lobenwein Norbert projektvezető azt mondja: ilyen színes programkínálat kell a szezon meghosszabbítására a magyar tengernél.

Lobenwein Norbert, projektvezető, Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.:
Ennek a legfontosabb eszköze azok a balatoni rendezvények, amelyekről az a csoport, amelyekkel rendezzük, a közmédiával és jó néhány partnerünkkel közösen, azok az események, amelyeket sokkal színvonalasabbnak, izgalmasabbnak tartunk, olyanok, amelyeket érdemes kitenni a kirakatba. Nagyon sokrétű ez a programkínálat, szerepelnek egészen kicsi események, mint például a kompkoncert, a záró eseményünk a Balatonon a Tankcsapdával, idén ilyenből már volt kettő. De volt olyan is, mint például a Művészetek Völgye, 100 ezer fölötti látogatottsággal, Balaton Sound, ami egy fontos zászlóshajónak mondható, illetve a Petőfi Rádióval a Strand Fesztivál. Ki is nyújtotta a szezont, hiszen majdnem szeptemberbe nyúlt ez a rendezvény.

Idén a Nagyon Balaton rendezvénysorozata minden eddigi rekordot megdöntött.

Lobenwein Norbert, projektvezető, Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.:
A rendezvénysorozat májustól, egészen szeptember közepéig tartott, közel 30 rendezvényről beszélünk itt, a Balaton régióban, és több, mint egymillió vendéget számláltak ezek az események.

A Nagyon Balaton célja, hogy ne csupán nyáron, hanem ősszel és tavasszal is a magyar tengerhez csábítsa az embereket. Ezen dolgoznak a programszervezők is.

Lobenwein Norbert, projektvezető, Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.:
Az események egy jó része, természetesen a nyaraláshoz kell, hogy igazodjon, hiszen jó néhány hazai és nemzetközi, sok 10 ezer vendéget látunk itt vendégül. Ezért fontos az, hogy a nyári szezon közepén legyünk ezekkel jelen. Az első esemény májusban a MOL Nagyon Balaton volt, május végén. Most pedig már azon dolgozunk, hogy az őszi időszakban, illetve a tavasz legelején is legyenek olyan nagyszabású események, amelyek nem csak egy-egy régiót, hanem a teljes Balatont megmozgatják, és ilyenkor vonzanak ide több 10 ezer vendéget, akik ismét életet tudnak lehelni olyan időszakban is, akik ekkor még ki sem nyitnak.

A meghosszabbított szezonnal pedig nem csak a vendégek járnának jól - tette hozzá Lobenwein Norbert. A programok ugyanis sok vendéget vonzanak ősszel és tavasszal is a Balatonhoz, ezzel pedig a vendéglátósok is jól járnak.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: