Szakrális Művészetek Hete
2017.09.12, Kedd
Szeptember 15. és 24. között rendezik meg a Szakrális Művészetek Hete kaposvári programsorozatát, ebből az alkalomból tartottak ma sajtótájékoztatót a Kaposvári Püspökség Nagytermében. A fesztivál lehetőséget kínál arra, hogy hívők és nem hívők közelebb kerüljenek egymáshoz a művészetek segítségével.

Az Arc Sacra fesztivált 6. alkalommal rendezik meg Kaposváron katolikus kezdeményezésre. Sok különleges program, kiállítás, beszélgetések, koncertek várják majd az érdeklődőket - tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón. Rumszauer Miklós püspöki helynök arról beszélt, hogy ez a rendezvénysorozat az evangelizációnak a szolgálatában is áll.

Rumszauer Miklós püspöki helynök:
Szeretnénk a művészeten keresztül megszólítani azokat a hittestvéreket, polgárokat, templomba járókat és falakon kívülieket, akik a művészetek irányába nyitottak, és akiket ezen a csatornán keresztül lehet Istenhez közelíteni. Hiszen a művészetek valahol Istenről beszélnek, valahol Isten szépségét, szentségét vannak hivatva leképezni és közvetíteni a mai kor embere felé, a kultúrának megannyi nyelvezetén keresztül.

Ne féljetek! - ez az idei fesztivál mottója, erre igyekeztek választ keresni a szervezők, ezért lett más egy kicsit a program, mint az elmúlt években - mondta Tolnai Mária, a Szakrális Művészetek Hete koordinátora. Szeptember 15-én úgynevezett nulladik nappal, egy dokumentumfilm vetítésével indulnak a programok, 20-án pedig egy olyan kültéri szobor érkezik a Kossuth térre, amely 24 órában igét hirdet.

Tolnai Mária, koordinátor, Szakrális Művészetek Hete:
Az ország különböző városaiban már fogadták ezt a hajléktalan Jézus-szobrot, amely egy kanadai művész alkotása, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zarándoklat során találkozott vele először Rómában, ahol Ferenc pápa is megjelent, ahogy fényképek is bizonyítják ennél a szobornál, és hozta el Magyarországra.

Ezt a megrendítő alkotást az együttérzés szobraként is emlegetik. A műalkotás 2 éjszaka lesz a Fő téren, amely mellett csendes virrasztást tartanak majd. Számos más programot is kínálnak a szervezők. A Szivárvány Kultúrpalotában láthatják majd az érdeklődők az ifjúsági misszióról szóló dokumentumfilmet. 18-án Somogy megye óvodásainak, iskolásainak alkotásaiból nyílik kiállítás, az evangélikus templomban pedig Döbröntei Ildikóval és Levente Péterre találkozhatunk.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: