Falunappal ünnepeltek
2017.09.11, Hétfő
A település apraja-nagyja összegyűlt Kisbárapátiban a falunapra, ahol süteménysütő verseny és számos kulturális program várta a helyieket, akiknek a legnagyobb ajándék idén mégis a térerő. Az elmúlt években ugyanis hiába vártak a kistelepülésen élők a mobil elérhetőségre.

A helyi tehetségek is színpadra léptek szombaton a kisbárapáti falunapon. A programon minden korosztály jelen volt, nemcsak a közönség soraiban, hanem a színpadon is.

Kiss Jánosné, polgármester, Kisbárapáti:
Tökéletesen jól megférnek a generációk egymás mellett. Nem mondom, hogy mindig zökkenőmentesen és könnyen mennek ezek a dolgok, de a végére azért mindig klasszul összeáll és ma is együtt szerepeltek az óvodások és a nyugdíjasok a színpadon. Úgyhogy én azt gondolom, hogy mérhetetlenül hálás lehetek az ittlevő embereknek, mert rengeteg sokat segítenek egy-egy rendezvény alkalmával.

Van, aki szervezőkészségével, más ötleteivel igyekszik tenni a falu programjáért. Voltak, akik viszont cukrásztudásukkal rukkoltak elő a falunapra, ahol a legfinomabb kisbárapáti sütemény készítőjét is díjazták. A konyhában otthon vannak a helyiek, akik a településen termelt zöldségeket az önkormányzati konyhán dolgozzák fel. Emellett fűszernövények termesztésébe is belefogtak a kis faluban.

Kiss Jánosné, polgármester, Kisbárapáti:
Telepítettünk orvosi zsályát, kakukkfüvet és levendulát. Hát, most egy kicsit akadozik ezek gyommentesítése, de azt gondolom, hogyha most valaki megnézi a levendulacsokrainkat, akkor mindenhonnan csak a dicséretet kapjuk érte. És tervezzük a levendulagyertyák előállítását majd a téli esős, hideg napokon.

Tervekből tehát nincs hiány Kisbárapátiban, ahol egy korábbi nagy álom idén januárban már megvalósult. A mobil erősítőtorony könnyebbséget hozott a helyiek életébe. Évekig ugyanis komoly gondot okozott a településen a rossz mobilhálózat, a térerő ingadozása vagy éppen annak teljes hiánya. Ha baj volt, sokszor nehezen tudtak csak segítséget kérni, legyen szó tűzoltókról vagy éppen orvosról.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
Most már a mobiltelefonok működnek ebben az évben, ez évtől kezdve, hiszen hosszú-hosszú évtizedek jogos igénye vált valóra a helyiek számára azzal, hogy az egyik piaci szolgáltató, mobilszolgáltató céget hosszú-hosszú tárgyalások és nehézségek után sikerült rábeszélnem arra, hogy ezt a 375 fős települést, Kisbárapátit segítsék ki, hiszen ez nem komfort, nem luxus, hanem a biztonságos élethez hozzátartozik.

Jó hírekből nincs hiány a térségben, mondta Kisbárapátiban a térség országgyűlési képviselője.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
A közelmúltban benyújtott Területfejlesztési Operatív Program pályázatai kapcsán, hiszen most a legutolsó csomagban másfél milliárd forint érkezett a térségbe. Összességében csak az elmúlt néhány hónapban 8,5 milliárd forint támogatási összeg odaítélésénél tartunk.

Kőröshegyre 203 millió forint érkezik pályázati forrásból, az óvodabővítés és egy egészségügyi fejlesztés 120 millió forintból valósulhat meg. Batéban pedig 75 millió forintból korszerűsödhet az óvoda.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: