Siófok számíthat a kormányra
2017.09.07, Csütörtök
Ipari park épül Siófokon. Emellett megújul a csapadék-elvezető rendszer és több orvosi rendelő is. Továbbá energetikai fejlesztéseket is végeznek az elkövetkező időszakban – mondta mai sajtótájékoztatóján Witzmann Mihály. A Fidesz országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban számos támadás érte a kormányt, azzal vádolták, hogy azért nem érkezik pénz Siófokra, mert a településen nem kormánypárti vezetőség van. Ez a másfél milliárd forintos fejlesztési támogatás is azonban azt bizonyítja, hogy hamisak voltak a vádak, és igenis minden település egyformán fontos a kormány számára.

Most még szántóföld van ezen a Siófok melletti területen, hamarosan azonban egy ipari park épül itt, mintegy 575 millió forintból. De többek között megújulnak a siófoki orvosi rendelők és kibővítik a déli városrész vízelvezető rendszerét is - mondta mai sajtótájékoztatóján Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő Fidesz:
A mai nap jó híre az 575 millió forintos ipari park, a 200 millió forintos csapadékvíz elvezetés, a közel 60 millió forintos orvosi rendelő fejlesztés. A közelmúltban egy energetikai fejlesztés a Baross iskolában 120 millió forintért, illetve egy 350 millió forintos Foglalkoztatási és Képzési Paktum pályázat került támogatásra, elnyerésre. Ez nagyon jó válasz, ez a másfél milliárdos kormányzati támogatás, azokra az ellenzéki rágalmakra, miszerint a kormány magára hagyta volna Siófokot, azért, mert nem kormánypárti vezetők irányítják.

Eddig mintegy 8,5 milliárd forint érkezett Somogy megye 4-es számú választókörzetébe a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, most pedig újabb másfél milliárd forintból fejleszthetnek majd. Lendületben van Somogy megye és Siófok is - mondta Witzmann Mihály - kihangsúlyozva, hogy a híresztelések ellenére Siófok számíthat a kormányra. Ezt bizonyítják a településre érkező pályázati pénzek is. Például társasági adóból épülne új uszoda is a településen, mivel igény lenne rá, a hely azonban a Galérius fürdőben nem megoldott.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő Fidesz:
A napokban számos vádat kaptunk Magyarország kormányával kapcsolatban, hogy a kormány bünteti Siófokot, szándékosan nem építenek ide tanuszodát, ahogy ezt nagyon sok településen megteszik. A kormány döntése annak idején arról szólt, hogy azokon a járási székhelyeken épülhet tanuszoda, ahol a gyermekek úszásoktatása nem megoldott. Siófok város önkormányzatának tulajdonában lévő Galérius fürdő a mai napig úgy reklámozza magát, hogy „Az egyetlen olyan város vagyunk az országban, ahol minden gyermeket megtanítunk úszni".

Pedig ez a létesítmény elsősorban élményfürdőzésre alkalmas - tette hozzá Witzmann Mihály.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő Fidesz:
Egy TAO-os pályázati lehetőséggel, mindösszesen százalékos önerőt igénylő pályázati projektet a képviselő testületi ülés elé tártam. Olyan komoly sport szakmai partnereket sikerült megnyerni, mint a Kaposvári Vízilabda Kft., vagy éppen a Magyar Vízilabda Szövetség, akik a TAO-os pályázat kritériumai miatt szükségesek, mint együttműködő partnerként. A lépés most az önkormányzat asztalán van, hiszen megszületett a döntés a pályázat beadásáról, a helyszínt kijelölte az önkormányzat, döntöttek arról, hogy nem 50 méteres, hanem 33 méteres uszodát kívánnak létesíteni.

A politikus szorgalmazná a várost elkerülő út megépítését is, de mint fogalmazott: a független és jobbikos városvezetés immár 3 éve nem hajlandó érdemi döntést hozni az ügy kapcsán.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: