Folytatódik a vasútfelújítás
2017.09.07, Csütörtök
Folytatódik a nyári időszakban szüneteltetett munka a dél-balatoni vasútvonalakon. Fonyód és Kaposvár között már megkezdődtek a munkálatok, Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy között pedig szeptember 11-től újra vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Az őszi vágányzár idején időszakosan lezárják az érintett szakaszok közúti és gyalogos átjáróit is. Jövőre tervezetten már csak eseti jelleggel, elsősorban éjszaka szüneteltetik a vonatforgalmat. A beruházás teljes befejezése 2018 őszén várható.

Folynak a munkálatok a Fonyód Kaposvár közötti vasútvonalon. Szeptember 1-től itt már érvénybe lépett a vágányzár. A felújítás itt december 10-ig tart majd, de az egész dél-balatoni vasútvonalat érinti a rekonstrukció.

Kiss Boglárka, szóvivő, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.:
A következő szakaszban Balatonszemes-Balatonszentgyörgy szakasz indul szeptember 11-el, október 10-ig fog tartani a vágányzár. A Balatonboglár-Balatonszentgyörgy közötti szakasz október 10-től december 9-ig lesz lezárva, illetve a Balatonaliga-Zamárdi-felső szakasznál éjszakai vágányzárra lehet majd számítani, itt esőbeállókat fognak majd építeni és sebességkorlátozás is várható.

Összesen mintegy 103 kilométernyi szakaszon újul meg a vasút a Dél-Balatonnál. Az utasok addig vonatpótló autóbuszokkal tudnak közlekedni. Ezért ideiglenes megállókat alakítottak ki egy-egy állomáson. A 72 milliárdos hazai és uniós forrásból megvalósuló fejlesztésekkel sokkal modernebb lesz majd a közlekedés.

Kiss Boglárka, szóvivő, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.:
A leglátványosabb munkálatok az őszi időszakban a Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves közötti területen lesznek. Itt a nagy gépek fognak visszaérkezni, és azok építik az alépítményeket, felépítményt. Itt a Fonyód-Kaposvár szakaszon elsősorban peron építés, esőbeállók építése az, ami jellemző, az utas és gyalogos átjárókat javítja a kivitelező, a P+R parkolók készülnek az őszi szezonban.

A felújításokat 2018 májusában abbahagyják, hogy a nyári időszakban fennakadás mentes legyen a közlekedés. 2018 őszén azonban újból folytatódnak majd a munkálatok, ekkor azonban már csak néhány kisebb javítást kell elvégezniük a szakembereknek.

(Somogy TV, Híradó)

 

Hozzászólás: