Ingyen szakmához jutnak
2017.09.06, Szerda
Ingyenes felnőtt szakoktatással várja szeptembertől az érdeklődőket a Kaposvári Szakképzési Centrum, melynek fő feladata a térség számára a szakképzett munkaerő biztosítása. A heti 2-3 oktatást a délutáni, illetve az esti órákban tartják, így azok munka mellett is elvégezhetők.

Nem csak az első szakma megszerzése lehetséges, a második vagy a harmadik szakmát is ingyenesen elvégezheti az, aki a Kaposvári Szakképzési Centrum valamelyik képzésre jelentkezik. A felnőttoktatásban a munkaerőpiac igényeit szem előtt tartva indítanak szakoktatásokat, tudtuk meg Kard János szakképzési referenstől.

Kard János szakképzési referens:
A kaposvári szakképzési centrum 41 szakképesítést kínál, ezek a munkaerőpiac által igényelt szakképesítések. Jellemzően hiány szakképesítések, informatika ágazatban, kereskedelem ágazatban, gépészet ágazatban indítunk képzéseket.

A felnőttképzések iránt nagy az érdeklődés, már több mint 600 jelentkezőt regisztrált eddig a szakképzési centrum. Oktatásokat keresztfélévben is indítanak, és a 2. sőt a 3. szakképesítés is megszerezhető.

Kard János, szakképzési referens, Kaposvári Szakképzési Centrum:
A 3. szakképesítés esetében is van lehetőség ingyenes képzésre akkor, ha valaki magasabb szinten szeretné elsajátítani a szakképesítését, vagy hogyha ráépülésről beszélünk.

A felnőttoktatást esti tagozaton indítják, délutáni és esti órákban hetente 2-3 alkalommal. A képzések hossza fél évtől 2 évig terjed, attól függően milyen szakképesítésről van szó. A jelentkezők skálája nagyon széles, a munkanélküliektől a nyugdíjasokig, minden korosztályú és végzettségű ember képviselteti magát. Dr. Pradalics Tibor jogászként C-kategóriás vezetői tanfolyamra iratkozott be.

Dr. Pradalics Tibor jogász:
Fontos, hogy az ember képezze magát folyamatosan, illetve vonzó volt a C-kategóriás vezetői engedély megszerzésének a lehetősége, amelyet később is tudunk alkalmazni.

Mindazok, akik szeretnének újra visszaülni az iskolapadba, még szeptember 15-ig jelentkezhetnek a Kaposvári Szakképzési Centrum, illetve a tagintézményei honlapján, ahol rövid leírás is található a szakképesítésekről.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: