Segélycsomag az ovisoknak
2017.09.05, Kedd
Fejlesztési- és sporteszközök mellett mesekönyvet is rejtettek azok a csomagok, amelyeket kaposvári ovisoknak állított össze az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Energiaszolgáltató. Somogy megyében így közel 300 gyereknek és családjuknak tették könnyebbé az óvodakezdést, országszerte pedig összesen 500 kicsit vonnak be az akcióba.

Bábozással, énekléssel, versekkel és mondókákkal is kedveskedtek a kicsiknek az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Szociális és Fejlesztő Központjában. 50 óvodás gyereknek szereztek ilyen módon örömöt a megyeszékhelyen. De nem ez volt az egyetlen meglepetés a számukra.

A Tar Csatár Óvoda és a Szentjakabi Tagóvoda kis lurkói 1-1 megtömött hátizsákot is kaptak.

Nagy Viktor és az óvónéni:
Mi ez?
Nadrág.
Igen, nadrág, nagyon jó puha. És még mi van benne?
Törülköző.

A gyerekek izgatottan bontották ki a csomagokat, amelyben számos hasznos holmit találtak.

Nagy Viktor:
Ruha meg nadrág és festék és ceruza, cipő és zsírkréta.

Két kaposvári óvoda 265 apróságának és további 30 család gyermekének óvodakezdését tette könnyebbé az E.ON és az Ökumenikus Segélyszervezet Somogy megyében. A kastélyosdombói Családok Átmeneti Otthonában élő ovisok mellett az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Szociális és Fejlesztő Központjának kisgyerekei, valamint kaposvári családok óvodakezdő gyermekei is részesültek az óvodakezdés gondtalanságát, a gyermekek örömét célzó kezdeményezésből.

Gáncs Kristóf, kommunikációs igazgató, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet:
Itt Kaposváron 183 gyerek részesülhetett egy segélyakció keretében egy nagyon gazdag ajándék csomagból. Ezekben a csomagokban kézműves termékektől kezdve, a tornacuccon át, a higiéniai cikkekig sok minden megtalálható. Az volt a célunk, hogy olyan csomagot adjunk, ami valódi segítséget jelent a családoknak. Az Ökumenikus Segélyszervezetnek van egy nagy Iskolakezdés Együtt Programja, ott ezer iskolásnak segítünk. Idén először viszont, első alkalommal az E.ON jóvoltából 500 óvodással tudtuk kiegészíteni ezt a programot.

A gyerekek fejenként 10 ezer forint értékű ajándékot vehettek át, összességében pedig mintegy 5 millió forintot fordított az E.ON Energiaszolgáltató a gyerekek és a családok megsegítésére.

Varga Ivett, szóvivő, E.ON Energiaszolgáltató Kft.:
Az ovisoknak is meghatározó az év kezdése. Ilyenkor először kerülnek közösségbe, az első barátságok, az első szerelmek szövődnek. Nem mindegy tehát, hogy milyen élményekkel indul el ez az időszak, a családok számára is nagy segítség, hogy ha egy ilyen segítő csomaggal egy picit könnyebben tud elindulni az év.

Országszerte egyébként összesen 500 óvodakezdő kisgyermekhez jut el a csomag, amely a fejlesztési- és sporteszközök mellett mesekönyvet is tartalmaz. Az 5 millió forint értékű óvodakezdést segítő felajánlásból Somogy megyén kívül szolnoki, orosházi, szendrői, miskolci és budapesti óvodások évkezdését is támogatják.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: