Már egymillióan utaztak komppal
2017.08.31, Csütörtök
Az idei egymilliomodik komputast köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. a magyar tenger közepén, Szántód és Tihany között. A szerencsés egy 100 ezer forintos BAHART-kártyát vehetett át, amellyel az egész családja igénybe veheti a hajó szolgáltatásokat a Balatonon. Az eseményen Kollár József, a vállalat vezérigazgatója kiemelte: tavalyhoz képest majdnem 1 hónappal előbb érték el az 1 milliós utasforgalmat, ez pedig a kiváló időjárásnak és a szolgáltatások javulásának is köszönhető.

Ünnepélyes keretek között hirdették ki az egymilliomodik komp utast. A szerencsés a felújított Kossuth-kompon vehette át a 100 ezer forint értékű jutalmat.

Jelinek István:
Meglepetés, természetesen meglepetés.

Milyen gyakran szoktak komppal utazni?
Egy évben kétszer, háromszor.

Jelinek Istvánt és nejét is meglepte, amikor őket hívták ki a jutalom átvételére.

Jelinek Istvánné:
Váratlan, nem is hallottam ilyenről, hogy létezik ilyen. Váratlan és kellemes tulajdonképpen.

Jelinek István és a felesége Budapestről érkezett a Balatonhoz. Siófoki nyaralójukból indultak útnak Tihanyba. A házaspár azt mondja: szívesen töltik a szabadidejüket a Balatonnál, s amikor tehetik, komppal utaznak az északi partra.

Jelinek Istvánné:
Van itt egy strand, ahova átszoktunk időnként jönni, ha nincsen nyitva, akkor az északi parton szoktunk kirándulni. Úgyhogy erre is meg arra is fel vagyunk készülve.

Elégedett a Balatoni Hajózási Zrt is. A nyári kánikula rengeteg embert vonzott a Balatonhoz, s a szolgáltatások fejlesztésével még több turista veszi igénybe a kompokat a Balatonon.

Kollár József, vezérigazgató, Balatoni Hajózási Zrt.:
Sok szolgáltatásban és a hajózásban is nyilván nagyon erős a szezonalitás is, ami azt jelenti, hogy az éves forgalomnak egy jelentős hányadát realizáljuk július-augusztusban. Gyakorlatilag a komp esetében augusztus hónapban közel 30 százalékát realizáljuk az éves forgalmunknak.

Július 23-án köszöntötték az ötszázezredik utast, s alig telt el 1 hónap, máris a duplájára nőtt a forgalom a kompokon. Amíg tavaly szeptemberben köszöntötték az egymilliomodik utast, addig idén már augusztus végén átadhatták a jutalmat.

Kollár József, vezérigazgató, Balatoni Hajózási Zrt.:
Tavaly ugyanezt a jutalmat szeptember 14-én tudtuk átadni, most pedig augusztus végén, tehát még előbb is elértük ezt a számot. Ez számomra azt jelzi, hogy mind a tervhez, mind pedig a tavalyi évhez képest jó évet fogunk zárni.

Az eseményen Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a kompközlekedés és a balatoni hajózás fontos szerepet tölt be hazánk turizmusában.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
Ahogyan szoktuk mondani, a Balaton az északi partot és a déli partot nem elválasztja, hanem összeköti. Ennek egy nagyon jó szimbóluma a komp, a kompközlekedés is. Mind az itt élők, mind az idelátogató vendégek örömmel konstatálhatjuk az elmúlt évek pozitív fejleményét abban a tekintetben, hogy az utasforgalom a turizmus bővülésével, javulásával folyamatosan emelkedett a kompokon, Szántód és Tihany rév között is.

A komp szolgáltatás egyébként szeptember közepéig biztosan igénybe vehető, s az időjárástól függően akár késő őszig is szállítják majd az utasokat Szántód és Tihany között.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: