Jó szezont zárnak a fürdők
2017.08.30, Szerda
Jó szezont zárnak a somogyi fürdők. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően már nem csupán rossz időben telnek meg a strandok. Igalban például 13 ezerrel többen vették igénybe a gyógyvizes és strand szolgáltatást, mint az elmúlt évben. A nyár végével pedig újabb programkínálattal teszik vonzóvá a pihenni vágyók számára azokat.

Idén nyártól, akár ilyen kisvasúttal is közlekedhetnek az Igali Gyógyfürdő vendégei. Ez most az egyik legnagyobb attrakció a somogyi településen.

Gellért Attila, marketingvezető, Igali Gyógyfürdő:
Július végétől szeli át a fürdő területét, mintegy 600 méteres sínpáron közlekedik a kisvasút, amelyet egy külsős vállalkozó üzemeltet, a fürdő pedig a helyszínt biztosítja. Nagyon népszerű attrakcióról van szó, a kicsik és a felnőttek is előszeretettel veszik igénybe, teljesen környezetbarát.

Európában egyedül Igalban van ilyen jellegű kisvasút fürdőterületen, ezért is egyedülálló ez az elektromos szerelvény. Évről-évre fejlődik a település gyógyvizes létesítménye, hiszen ezzel tudják még vonzóbbá tenni a vendégek számára a fürdőt.

Gellért Attila, marketingvezető, Igali Gyógyfürdő:
Elsősorban gépészeti fejlesztéseket végeztünk, illetve területrendezésre készültünk, amely a vendégek számára kevésbé látványos, de mégis fontos részét képezi a biztonságos üzemeltetésnek. Emellett a virágosításra, a parkosításra fordítottunk nagyobb figyelmet.

A kisvasút mellett, strandfoci- és strandröplabdapálya is várja a mozogni vágyókat. De a sportklubokkal is igyekeznek jó viszonyt kialakítani - mondja Gellért Attila. Így például a kaposvári szinkronúszóknak 1 hetes tábort biztosítanak a fürdőben, s cserébe 1-1 előadással kápráztatják el a közönséget. A fejlesztéseknek és a kialakított marketingnek pedig meg van az eredménye.

Gellért Attila, marketingvezető, Igali Gyógyfürdő:
Az idei szezonban még a tavalyihoz képest is 13 ezerrel több vendéget tudtunk fogadni, így elmondható, hogy a fürdő történetében most először sikerült átlépni a 3 nyári hónap alatt a 100 ezres vendéglétszámot, amire nagyon büszkék vagyunk és bízunk benne, hogy akár év végéig a 200 ezres álomhatárt is át tudjuk majd lépni.

Bár a nyár a végéhez közeledik és érezhetően kevesebben vannak a fürdőben, az ősz és a tél sem lesz eseménymentes. A somogyi fürdőket ekkor is programokkal próbálják vonzóbbá tenni.

Gellért Attila, marketingvezető, Igali Gyógyfürdő:
Rengeteg programmal készülünk, itt szintén lesznek családi programjaink, koncertjeink, zenés fürdőzéseink. Az idei szezonban sikerült kialakítanunk itt, a külső medencéknél egy féltetőt, amely lehetőséget biztosít arra, hogy bármilyen időjárási körülmény között a programokon részt tudjanak venni itt a vendégek.

Gellért Attila hozzátette: a tapasztalatok szerint már nem csupán rossz időben látogatják a vendégek a fürdőt, és ennek az az oka, hogy számtalan szolgáltatást biztosítanak a számukra.

 

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: