Vona nem kér bocsánatot
2017.08.28, Hétfő
Egy hónapja nem kér bocsánatot Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke a nyugdíjasokkal szembeni sértő megnyilvánulása miatt. Hárommillió idős embert sértett meg a párt vezetője, olyan embereket, akiknek hálásnak kellene lennünk, nem pedig megalázni és ilyen minősíthetetlen hangnemben beszélni róluk – fogalmazott Witzmann Mihály, a Fidesz országgyűlési képviselője a ma tartott sajtótájékoztatón. A politikus arról beszélt: ez a megnyilvánulás is azt bizonyítja: a Jobbik nem törődik senkivel és semmivel, csak az önnön érdeke vezeti.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
A szájukból szennyvíz folyik, a szemükben gyűlölet lobog. Bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel. Ordibálnak trágárul és nyögik fel a 20. század minden traumáját.

Vona Gábor Facebookos bejegyzéséből idézett a mai sajtótájékoztatón Witzmann Mihály. A Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetője 1 hónappal ezelőtt írta ezeket a sorokat a közösségi oldalán, s azóta sem volt hajlandó bocsánatot kérni a 3 millió megsértett nyugdíjastól.

Kersák Istvánné:
Megdöbbentett és keserűséget is váltott ki belőlem, mert úgy gondolom, hogy ez a nyugdíjasokra, ez nem jellemző, amiket ő a száján kiejtett velünk szemben.

Vona Gábort 1 hónappal ezelőtti, Marcaliban tartott sajtótájékoztatóján is kérdőre vonták már a nyugdíjasokról alkotott véleménye miatt, ám a politikus akkor is azt hangsúlyozta: nem tett vagy mondott olyat, ami sértő az idősekre nézve. Ezt a nyugdíjasok azonban másképpen látják.

Pintér László:
Ha megnézzük az elnök urat, az a gyűlölet, ami árad a szemeiből, ahogyan néz az embrekre, a nyugdíjasokra, bárkire, aki nem hozzá tartozik, semmiféle jó nem várható tőle, ez a véleményem.

Vona Gábor nem az egyetlen politikus, aki az időseket megsértette - erről is beszélt a Siófokon tartott sajtótájékoztatón Witzmann Mihály. A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmaztott: minősíthetetlen az a hangnem, ahogyan a Jobbik és korábban az MSZP-ét vezető Gyurcsány Ferenc az idősekről beszélt.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
Nekem Gyurcsány Ferenc néhány évvel ezelőtt az öregeskedő hölgyekre tett, meglehetősen sértő megjegyzése jutott eszembe. De úgy gondolom, hogy Vona Gábor ezt is túlszárnyalta. Vona Gábor mondataihoz képest, és ahhoz képest, hogy a Jobbik hogyan vélekedik az idősekről, a nyugdíjasokról, én azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi kijelentései egy kezdő kis udvariatlanságnak titulálhatók. Azt hiszem, hogy az országban 3 millió embert sértett meg ezzel Vona Gábor. Itt a választókörzetünkben és Siófokon is rengeteg olyan nyugdíjas van, akiknek köszönettel, hálával és elismeréssel tartoznánk. Ők voltak, akik felneveltek minket, akik bátorítást, szeretetet, önzetlen segítséget, támogatást adtak a fiatalabb generáció számára.

Mindnyájunknak vannak nagyszüleink, vagy éppen nyugdíjas szüleink, akiket a Jobbik vezetője egyértelműen megsértett - hangzott el az eseményen. Witzmann Mihály, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: Vona Gábor ezzel azt bizonyította, hogy senkit és semmit nem tisztel.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: