Pár nap és kezdődik a suli
2017.08.25, Péntek
Még pár nap és kezdődik a suli, van aki szomorkásan veszi ezt tudomásul, de azért olyan is akad, aki izgatott. Főleg azok, akik elsőként lépik majd át az iskola küszöbét.

Jön a szeptember, újra iskolatáskák kerülnek a gyerekek hátára, megint korán kell kelni, vége a sok játéknak, pihenésnek, de azért jó oldala is van a sulinak, hisz megint együtt lehet az osztály, a barátok. Nekünk szülőknek pedig azt jelenti az iskolakezdés, hogy be kell vásárolni mindazt, amire a gyereknek szüksége lesz az iskolában, tehát indulhat a bevásárló körút.

Mi egy kaposvári papírboltban lestük meg a vásárlókat, itt találkoztunk Mogyorósi Dórával, aki már a középiskolát kezdi el szeptemberben.

Mogyorósi Dóra tanuló:
Az iskolára jöttem bevásárolni, lényegében, írószereket, filcet, hibajavítót, tollat meg ilyeneket szeretnék bevásárolni. És ugye, gimnáziumba megyek, és hát szerintem teljesen más bevásárolni, mert azért mégis csak egy új közösségbe megy az ember.

Ruff Dórka is ebben a papírboltban nézelődött, hátha még talál olyat, ami megtetszik, mert ő már túl van a nagy bevásárláson.

Ruff Dórka tanuló:
Most kezdődik a 6. osztály, és már nagyjából mindent megvettünk, már csak 1-2 dolog hiányzik, amit most fogunk majd beszerezni.

A tanévkezdésről faggattuk Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsannát is, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola igazgatónőjét.

Kudomrák Zsuzsanna, igazgató, Kodály Zoltán Központi Általános Iskola:
A szokásos módon indul a tanév, most azzal a megnyugvással, hogy előreláthatóan olyan új dolgok, ami az egész tantestületet a tanításon kívül megmozgatná, nem lesz. A nyugalom jegyében indítjuk el a tanévet.

Jó hír, hogy az ingyen tankönvvek, amiket a 9. évfolyamig bezárólag megkapnak a diákok, szeptember 1-én, az évnyitó után, már minden gyermek padján ott lesznek. A pihenésnek, a lazításnak tehát pár napon belül vége, nemsokára megszólal az iskola csengője, ami minden nebulót az iskolapadba hív.

(Somogy TV, Híradó)

 

Hozzászólás: