Jóga, zene és tánc
2017.08.11, Péntek
A jógát, a zenét, a táncot és a természet szeretetét ötvözi a Samsara Fesztivál, amely évről-évre több látogatót vonz Siófok - Törekire. Többek között Mexikóból, Argentínából, de számos európai országból, így például Ausztriából és Hollandiából is érkeztek az 5 napos programra. Az eseményen egyszerre keresik a szabadságot és a nyugalmat.

A szabadságot, a boldogságot és a nyugalmat élik meg a Samsara Fesztivál résztvevői. A hippi korszakot felidéző programsorozattal a nyugati kultúráktól eltérően, a felgyorsult világtól elhatároltan kapcsolódnak ki 1 héten keresztül. Emellett fontos a természethez való közelség is - vallják a fesztiválozók.

Kollár Tibor:
Ég a tábortűz, vannak a csillagok, az emberek mezítláb járnak. Sokkal természetesebben élünk ezen a fesztiválon, nem azért, mert az ember igénytelen, hanem azért, mert így éltek a szüleink is, dédszüleink is.

A fesztiválon jóga oktatók, terapeuták, orvosok és gyógyítók tartanak előadásokat, amíg a zenekedvelők pszichedelikus - trance zenére bulizhatnak.

A Töreki közelében elterülő magánerdőben a hatnapos rendezvényen a tájmasszázst és az akrobata jógát is kipróbálhatják a résztvevők. Az oktatók úgy vélik: a bizalmat erősítik a közös foglalkozások.

Hargitai Réka, jóga oktató:
Közösség építésre használjuk, alkalmazzuk. Arra alkalmazzuk, hogy kölcsönös bizalmat építsünk, játékos szabadidőt töltsünk együtt. Erősödünk is és törődünk egymással. Megnyújtjuk az izomzatot, szóval lényegében nagyon sok technikát alkalmazunk arra, hogy közösséget alapítsunk. Ez nem egy küzdősport, nem egy vetélkedő sport, ellenkezőleg. Az a legnagyobb öröm, hogy ha mást is megtudsz emelni.

A rendezvény főszervezője azt mondja: az emberek egyre nyitottabbak az alternatív fesztiválokra.

Czinkóczky Csaba, főszervező, Samsara Fesztivál:
A rezgése is fantasztikus, tehát csodálatos emberek gyűltek össze a világ minden tájáról. Zenélnek, beszélgetnek, együtt vannak egy olyan térben, ami a virtuális tértől annyiban eltér, hogy ez egy valós tér, valós emberek találkoznak. Zenék, beszélgetések, különböző programok, az előadói sátrak tele vannak, szóval pörgünk ezerrel.

Többek között Mexikóból, Argentínából, de számos európai országból, így például Ausztriából és Hollandiából is érkeztek az 6 napos programra. Ez pedig a turizmusra is nagy hatással van - mondja Czinkóczky Csaba.

Czinkóczky Csaba, főszervező, Samsara Fesztivál:
Ezek a külföldi emberek családokkal, gyerekekkel, a rokonsággal körbebiciklizik a Balatont, megnézik a nevezetességeket, felvedezi magának a kisebb falvakat, a déli parton is, tehát mindenképpen jót tesz a környéknek. Ez az a hippi közeg, amelyik a problémamentes hippi közeg.

A programsorozaton több, mint 3000-en kapcsolódtak ki.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: